Apple wil vervangen iPhone-batterij makkelijker maken: 'Zou geweldig zijn'

©Apple

Apple wil vervangen iPhone-batterij makkelijker maken: 'Zou geweldig zijn'
27 juni om 23:20
Laatste update: 28 juni om 01:52

Apple staat niet bekend als een bedrijf dat reparaties zo makkelijk mogelijk maakt, maar het werkt nu wel aan een techniek waarmee de batterij van je iPhone makkelijker verwijderbaar moet worden. Apple zou daarmee afstappen van het vastplakken van de batterijen.

Volgens bronnen van The Information ontwikkelt Apple een nieuwe technologie op basis van elektrisch geïnduceerde onthechting. Je kan dan een stroomstootje aan de batterij geven, waarna je hem eruit kan halen. Daarvoor moet de batterij wel met metaal, dat stroom geleidt, omhuld zijn.

Nu zit er nog een folie om de batterij heen en moet je de vastgeplakte batterij met behulp van een pincet verwijderen. Ook heb je momenteel een gespecialiseerde machine nodig om de nieuwe batterij vervolgens goed in je iPhone te plaatsen.

Reparatie-expert is blij

De CEO van het bekende reparatiebedrijf iFixit, Kyle Wiens, is blij met de stap van Apple. "Ik zou het geweldig vinden als Apple innoveert om de repareerbaarheid te verbeteren." Toch is het belangrijk om te vermelden dat je wel eerst nog je iPhone open moet maken voordat je bij de batterij kunt. Dat is ook nog steeds niet gemakkelijk.

Zelfs met deze aanpassing zal Apple iPhone-gebruikers waarschijnlijk nog steeds aanraden om de batterij te laten vervangen door een professionele reparateur.

iPhone 16 Pro en iPhone 17

In mei zei analist Ming-Chi Kuo al dat de batterij van de iPhone 16 Pro zo’n metalen omhulsel krijgt, dat nodig is om je batterij met een stroomstootje te verwijderen. Als alles goed gaat, zou de nieuwe technologie een jaar later in alle iPhone 17's moeten zitten.

Het idee is dat Apple met deze stap meteen voldoet aan Europese regelgeving die zegt dat batterijen in 2025 vervangbaar moeten zijn door de gebruiker.

Lees meer nieuws over Apple en blijf op de hoogte met onze nieuwe app.