Handige nieuwe functie in iOS 18: je iPhone toont de tijd als de batterij leeg is

© Pexels

Handige nieuwe functie in iOS 18: je iPhone toont de tijd als de batterij leeg is
12 juni om 19:59
Laatste update: 12 juni om 20:00

Het regent Apple-nieuws deze week, dankzij het jaarlijkse ontwikkelaarscongres WWDC. De iPhone-maker heeft daar onder andere iOS 18 onthuld. Een van de opvallende nieuwe functies zie je binnenkort als de batterij van je iPhone leeg is.

Vanaf iOS 18 is het mogelijk om de tijd op je iPhone te zien als je batterij leeg is en het toestel uit staat. De nieuwe functie werd ontdekt door een gebruiker op Reddit. Eerder kon dit al op de Apple Watch.

Zo ziet de tijdsweergave in de linkerbovenhoek eruit als de iPhone is uitgeschakeld:

Ook nog, in batterijland

Gebruikers die iOS 18 op een van de vier iPhone 15-modellen hebben, krijgen ook opties om hun aangeraden oplaadlimiet aan te passen. De feature bestond eigenlijk al. Wanneer die werd aangezet, zorgde die ervoor dat je iPhone niet voorbij 80 procent laadt.

Met de nieuwe versie kan je er ook voor kiezen om tot 85, 90 of 95 procent te laden. Dat wordt gekozen aan de hand van je verbruiksgewoonten. Op die manier wil Apple ervoor zorgen dat je accu langer meegaat. Wanneer batterijen vaak tot 100 procent worden opgeladen, slijten ze sneller dan wanneer je ze niet volledig oplaadt.

Nog niet voor iedereen

iOS 18 is nog niet beschikbaar voor normale gebruikers. Momenteel is er een gesloten beta. Daarna volgt een publieke beta in juli. De finale versie van iOS 18 wordt vervolgens in september uitgerold naar alle gebruikers. Daarvoor heb je wel een iPhone XS of een nieuwer model nodig.

Lees meer over de vernieuwingen in iOS 18 en kijk onze samenvatting van het nieuws op WWDC.

Volg het nieuws over Apple, of abonneer je op onze nieuwsbrief.