CMF Phone 1 wordt een heel bijzonder en goedkoop toestel

CMF Phone 1 bijzonder
3 juli om 14:36
Laatste update: 4 juli om 13:37

De smartphonemarkt is dodelijk saai, echt slaapverwekkend. Daarom is elk initiatief tot iets origineels verfrissend. Nothing is zo een merk dat het anders aanpakt, helemaal met het sub-merk CMF. Op 8 juli presenteert het zijn eerste toestel.

CMF by Nothing brengt producten met een opvallend design voor een lage prijs op de markt. Het is een soort speeltuin voor designers enproductontwikkelaars. Daarnaast betekenen lage prijzen hoge volumes en dat is weer belangrijk om een merk in leven te houden.

CMF smartphone

Na wat inleidende beschietingen met oortjes en een goedkope smartwatch teaset CMF nu al enkele weken een smartphone. Om de paar dagen werden er details gedeeld van het toestel. Daarnaast kregen veel journalisten en media-makers een kleine schroevendraaier opgestuurd. Dit was een hint naar de schroeven die aan de achterzijde van het toestel zitten. 


Gelekte afbeeldingen laten zien dat je met de schroeven een case op de achterzijde kan schroeven

Modules

De CMF Phone 1 zoals de smartphone gaat heten heeft iets weg van een modulaire smartphone. Er zit rechts onder een knop waarmee allerlei accessoires bevestigd kunnen worden. In de gedeelde foto zien we dat er een draagkoord aan de telefoon geschroefd zit. Daar zijn natuurlijk nog veel meer leuke functionaliteiten voor te verzinnen.

Specificaties

Er zijn al wat specificaties gelekt. Zo zou er een 120 Hz 6,7 inch Super AMOLED beeldscherm op het toestel komen en kun je gebruik maken van 6 of 8 GB aan werkgeheugen. De accu is 5000 mAh groot en kan met 33W laden.

Er zullen twee lenzen te vinden zijn aan de achterzijde, een daarvan is een Sony 50MP camera. Aan de voorzijde ga je waarschijnlijk een 16 megapixel selfie camera zien.

Kost niet duur

Zoals gezegd zitten de producten van CMF in het lage segment wat betreft prijzen. Dat is niet anders voor deze CMF Phone 1. De vermoedelijke prijs in India zou rond de 200 euro liggen, wat de prijs voor de Europese markt gaat zijn weten we nog niet.\

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.