Nothing Phone (3) moet einde van het app-tijdperk inluiden

© Nothing

Nothing Phone (3) moet einde van het app-tijdperk inluiden
5 juni om 19:51

De Nothing Phone (3) komt er volgend jaar aan. Dat zegt ceo van het bedrijf Carl Pei op X. Net als alle andere techbedrijven gaat ook Nothing met de telefoon sterk inzetten op kunstmatige intelligentie (AI). Pei voorspelt zelfs het einde van het app-tijdperk.

In een filmpje op X spreekt Pei over de toekomst van smartphones. De Nothing-ceo zegt niet te geloven in AI-wearables zoals die van Rabbit en Humane AI. Volgens Pei zal de smartphone in de nabije toekomst het voornaamste apparaat zijn waarop mensen AI gebruiken.

Wat er wel zit aan te komen, denkt Pei, is een ‘post-app wereld’. Nothing is niet het enige smartphonebedrijf dat denkt dat apps gaan verdwijnen. Pei toont op X twee ideeën die daarvoor moeten zorgen. Eerst is er de ‘hub’, een soort startscherm waarop alle belangrijke informatie wordt samengebracht met behulp van AI. Heb je bijvoorbeeld een vlucht geboekt, dan komt je QR-code automatisch in de hub terecht. 

Het tweede idee is de AI-stemassistent. Die doet sterk denken aan ChatGPT en moet dienen als je persoonlijke assistent. Deze functie wordt multimodaal, wat wil zeggen dat die onder meer kan schrijven, praten en zien.

Phone (3) voor het eerst bevestigd

Deze features gaan vanaf volgend jaar op de markt beginnen te komen, zegt Pei, wanneer ook de Phone (3) gelanceerd wordt. Dit is meteen de eerste keer dat het bestaan van deze telefoon bevestigd wordt, hoewel er al langer geruchten zijn dat de telefoon eraan komt. Er is nog geen technische informatie bekend over de Phone (3).

Het is ook nog niet bekend wanneer de telefoon officieel wordt aangekondigd. Nothing plaatste eerder deze maand een teaser op sociale media, waarin een deel van een apparaat wordt getoond met een prominente schroef en het bijschrift ‘3,2,1’. Dat impliceert dat de lancering van het apparaat dichtbij is. Later plaatste Nothing op sociale media ook een schroef- en smartphone-emoji. Het is dus best mogelijk dat de Phone (3) binnenkort wordt getoond, hoewel het ook om een ander apparaat zou kunnen gaan.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.