Proton lanceert concurrent voor Google Docs met encryptie

©Proton

Proton lanceert concurrent voor Google Docs met encryptie

Google Docs is fantastisch. Overal en nergens kun je documenten, sheets en presentaties maken in samenwerking met anderen. Wat niet fantastisch is, is dat er aan alle kanten data gedeeld wordt en er geen encryptie is op de content. Proton heeft een concurrent op de markt gebracht dat wel over encryptie beschikt.

Proton is een non-profit organisatie dat er voor wil zorgen dat gebruikers in alle privacy op het web kunnen werken. Het eerste product van het privacy-first bedrijf is ProtonMail. Een e-mail service die niet in staat is om je e-mails te lezen. De afgelopen tijd heeft Proton meerdere nieuwe producten en diensten toegevoegd aan het portfolio. Denk daarbij aan een VPN dienst en kalender.

Docs met encryptie

Encrypted Documents is van de grond af opgebouwd en heeft zijn thuis in het file systeem Proton Drive Dat wil zeggen dat alleen de maker en degene waarmee het document gedeeld is het kunnen inzien. Proton en anderen hebben geen inzage doordat er encryptie wordt toegepast.


De eerste screenshots laten een systeem zien dat erg veel lijkt op Google Docs. Een simpel en overzichtelijk systeem met de basis functionaliteiten zoals tekstopmaak en afbeeldingen invoegen.

Ook kun je met meerdere mensen direct in een document werken. Daarbij zie je ook wat de ander doet. Daarnaast kunnen er commentaren of wijzigingsvoorstellen worden achtergelaten in de zijlijn.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.