Whatsapp stopt met gebruiken Google Drive bij wisselen van toestel

Whatsapp stopt met gebruiken Google Drive bij wisselen van toestel
17 juni om 19:35
Laatste update: 17 juni om 20:02

De gespreksgeschiedenis van Whatsapp kun je opslaan op Google Drive. Wanneer je van toestel wisselt, kun je daar je historie weer van downloaden. De manier waarop je dit gebruikt gaat echter veranderen.

Wanneer je WhatsApp op Android gebruikt, kun je al jaren een back-up van je account maken op Google Drive. Wanneer je toestel opnieuw moet installeren of je wisselt van device dan kan je daar de geschiedenis van je gesprekken ophalen.

In het najaar van 2023 kwam het nieuws dat de opslag die je gebruikte op Google Drive ging meetellen in het totaal. Tot dat moment was de opslag gratis en ging het dus niet af van de 15 GB die je standaard krijgt van Google.

Geen Google Drive meer

Vandaag rolt er een bèta uit van WhatsApp waar een opmerkelijke verandering in zit. In deze versie is de link met Google Drive namelijk helemaal verdwenen wanneer je wisselt van toestel.

Afbeelding WABetainfo

Wanneer je van toestel gaat wisselen, krijg je een scherm met een QR-code. Wanneer je deze scant op je nieuwe toestel zet je daarmee alle data over zoals gesprekken, foto’s en video’s.

Zover we kunnen zien blijft de opslag voor al je data van WhatsApp nog steeds werken via Google Drive. Het enige dat verandert, is de handeling bij het verwisselen van toestel. Zoals gezegd is deze verandering alleen voor de gebruikers van de bèta van WhatsApp. Het zal echter niet lang meer duren voordat dit ook zal uitrollen naar de standaard versie.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.