©tomsguide

‘De Pixel 9  Google AI Microsoft Recall’'

‘De Pixel 9 krijgt Google AI en een functie als Microsoft Recall’'

3 juli om 21:54

Opeens was daar het nieuws dat het Made By Google event in augustus gehouden zal worden in plaats van oktober. De reden hiervoor zou wel eens de AI race kunnen zijn waar de tech grootheden in verwikkeld zijn.

Made by Google is het evenement waar men vooral focus heeft op de hardware en de daarbij behorende software van deze toestellen. En sinds twee jaar is Google een hardwarefabrikant om rekening mee te houden. Dat heeft alles te maken met het succes van de Pixel smartphones.

Google AI

Tijdens dit event zullen we voor het eerst de Pixel 9 gaan zien. Dat heeft Google niet met zoveel worrden gezegd maar gezien het aantal 'spontane’ lekken kunnen we daar wel zeker van zijn. Naast de verbeteringen in de hardware en het uiterlijk, laat Android Authority zien dat de Pixel 9 vooral om AI zal gaan.

Een screenshot geeft ons een heleboel informatie over wat ons te wachten staat. Na Galaxy AI en Apple Intelligence (Apple AI dus) krijgen we met Google AI een derde speler. Wij gaan er van uit dat deze naam de paraplu zal worden boven Gemini en Circle to Search. In het onderstaande screenshot zien we een aantal interessante zaken staan.


Add me duidt op een functionaliteit die te maken heeft met de camera. Waarschijnlijk gaat het hier om het kiezen van het juiste frame binnen een foto. Deze zorgt ervoor dat niemand gesloten ogen heeft of niet lacht. Dat is op zich geen neiuws maar Add Me zou daaraan toe kunnen voegen dat personen die net buiten het frame vallen alsnog worden toegevoegd aan de foto. Dat is een aanname van mij.

Studio duidt op een content machine. Ook Google werkt aan tools die afbeeldingen en video met AI kunnen maken. Wellicht zien we met Studio de eerste integratie op een smartphone van Google.

Pixel Screenshots

De naam doet het niet vermoeden maar de meest interessante functie is Pixel Screenshots. Dit laat zich het beste vergelijken met Recall van Microsoft. Deze tool maakt opnames van je scherm en kan met AI daar informatie van afhalen doorzoekbaar maken. 

Recall kreeg te maken met veel kritiek waarop de functie werd gepauzeerd. Google AI heeft een manier gevonden die de gebruiker meer controle geeft.

Google AI laat je namelijk zelf de screenshots maken en gaat ze dan indexeren. En dat is niets onbekends, ik maak zo vaak screenshots van zaken die ik wil onthouden. Google AI maakt ze alleen beter doorzoekbaar voor jou en mij. 

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.