©91mobiles

Google verrast met een nieuw Pixel-event, dit wordt er verwacht

Google verrast met een nieuw Pixel-event, dit wordt er verwacht

25 juni om 19:57

Google houdt zijn jaarlijkse hardware-event opvallend vroeg dit jaar: half augustus in plaats van oktober. Deze nieuwe Pixel-apparaten worden er verwacht.

Op 13 augustus onthult Google tijdens zijn jaarlijkse Made by Google-evenement 'het nieuwste van Android, Pixel en Google AI', zo kondigde het bedrijf vanavond aan. De afgelopen jaren was het Made By Google-event meestal in oktober, waardoor de nieuwe timing erg opvallend is. Zo werden vorig jaar in de eerste week van oktober de Pixel 8 en 8 Pro gepresenteerd.

Bij de presentatie in augustus, die plaatsvindt bij het hoofdkantoor van Google in Californië, worden waarschijnlijk de Pixel 9-smartphones onthuld, hoewel dat nog niet 100 procent zeker is. Verwacht behalve nieuwe apparaten ook weer allerlei nieuwe AI-functies.

Pixel 9 Pro

Volgens geruchten zouden er naast de Pixel 9 dit keer twee versies van de Pixel 9 Pro komen: een XL-variant met hetzelfde, grote formaat als de huidige 8 Pro en een nieuwe, kleinere uitvoering. Een van de veranderingen in de Pixel 9 Pro is een herontworpen camera-eiland aan de achterkant.

Ook wordt er een nieuwe Pixel 9 Pro Fold verwacht en die vouwtelefoon zou ook een ander ontwerp van de camera's krijgen.   

Nieuwe Pixel Watch

Bovendien zou Google de nieuwe Pixel Watch 3 kunnen aankondigen, die volgens geruchten een vergelijkbaar ontwerp heeft als de vorige Google-smartwatches. Daarnaast lijken de Pixel Buds Pro 2 hun opwachting te maken.

Voorafgaand aan het Google-event lekten de laatste jaren vrijwel alle details uit. Daar is dit jaar in elk geval minder tijd voor. Er bestaat ook een mogelijkheid dat Google nog niet alle nieuwe Pixel-smartphones aankondigt, en dat sommige productlanceringen alsnog pas in het najaar plaatsvinden.

Volg meer nieuws over Android en mis niets met ons WhatsApp-kanaal.