©Google

Betere foto's, meer Gemini en nieuwe functies voor je Pixel-smartphone

Betere foto's, meer Gemini en nieuwe functies voor je Pixel-smartphone

11 juni om 18:01

Google introduceert met de juni Pixel Feature Drop een stapel nieuwe functies voor je Pixel-smartphone, waaronder meer Gemini Nano en betere foto's.

De camera van van je Pixel-smartphone weet met nieuwe functie Top Shot beter de juiste timing voor een foto te kiezen. Daarvoor wordt gekeken of je ogen open zijn, je gezicht scherp in beeld is en je glimlacht. Ook krijg je vanaf nu de keuze om van lens te wisselen bij het maken van een foto.

De Pixel 8a, 8 en 8 Pro kunnen nu video's en andere content afspelen op een groter scherm, als je de smartphone aansluit via usb-c. Denk aan de monitor van je computer, of een beamer.

Laat je de Pixel-smartphone een transcript maken van een audio-opname, dan kan het toestel nu ook een samenvatting maken inclusief de namen van de verschillende sprekers. Voor deze functie is Gemini Nano nodig, die naast de Pixel 8 en Pixel 8 Pro ook naar Pixel 8a komt.

Pixel Watch-updates

De Pixel Watch 2 heeft nu Car Crash Detection, waardoor de smartwatch automatisch de hulpdiensten belt als je na een auto-ongeluk niet reageert. Ook worden je noodcontacten op de hoogte gesteld en krijgen ze je locatie te zien.

Daarnaast is het nu mogelijk om je PayPal-account te koppelen aan Google Wallet op je Pixel Watch, om zo sneller te betalen. Ook is het makkelijker om je slimme huis te besturen, dankzij de update van de Google Home-app voor Pixel Watch.

Lees meer over Google, of blijf op de hoogte via de Bright-app voor Android.