'HomePod krijgt opvolger met schermpje en Apple Intelligence'

© Unsplash

'HomePod krijgt opvolger met schermpje en Apple Intelligence'

In Apples code zijn aanwijzingen gevonden die suggereren dat het bedrijf aan een nieuwe ‘thuisaccessoire’ werkt. Ook lijkt er een nieuwe Apple TV aan te komen.

Deze speculaties zijn gebaseerd op het feit dat er een product met identificatiekenmerk ‘HomeAccessory17,1’ in de code werd gevonden. Omdat de HomePod bekend staat als ‘AudioAccessory’, denkt MacRumors dat het om een apparaat gaat dat meer kan dan de HomePod.

HomePod krijgt krachtige opvolger

Het lijkt erop dat de thuisaccessoire een krachtpatser wordt, want het apparaat moet de A18-chip krijgen die ook in de volgende generatie iPhones zal zitten. Met deze chip kan de accessoire gebruikmaken van Apple Intelligence, hoewel we daar in de EU voorlopig nog niets aan hebben.

De code lijkt ook te hinten naar het besturingssysteem dat op het nieuwe apparaat gebruikt wordt: net als de HomePod krijgt de thuisaccessoire een variant van tvOS. Het apparaat zou ook een schermpje krijgen waarop je bijvoorbeeld kan videobellen.

Nieuwe TV

Op dezelfde manier heeft MacRumors ook aanwijzingen gevonden over een nieuwe versie van de Apple TV, met de identificatiekenmerken ‘AppleTV14,4’ en ‘AppleTV14,5’. Die worden mogelijk dit jaar nog aangekondigd. De nieuwe thuisaccessoire wordt mogelijk onthuld tijdens het Apple-event in september, als ook de nieuwe iPhones en iPads worden gelanceerd.

Lees meer over Apple en mis niets met onze app.