Apple verwacht 10 miljoen extra iPhone 16-modellen te verkopen dankzij AI-functies

©Pexels

Apple verwacht 10 miljoen extra iPhone 16-modellen te verkopen dankzij AI-functies

Apple denkt flink meer iPhones te gaan verkopen, dankzij de nieuwe AI-functies in iOS 18 waar je een nieuwe iPhone voor nodig hebt.

Apple Intelligence wordt een belangrijk onderdeel van iOS 18, maar de AI-functies kunnen maar door een klein deel van de iPhone-bezitters worden ingezet. Je hebt er namelijk minimaal een iPhone 15 Pro voor nodig. Daarom verwacht Apple dat de iPhone 16 extra goed gaat verkopen.

Het bedrijf zou 10 miljoen extra chips hebben besteld bij TSMC om aan de verwachtte vraag te voldoen. Specifiek heeft Apple nu 90 tot 100 miljoen A18-chips besteld om net zoveel iPhones te maken.

Er heerst nog een beetje onduidelijkheid over de implementatie van de A18-chips in de nieuwe iPhones. Er zijn geruchten dat alle modellen dezelfde chip krijgen, maar volgens website 9to5Mac is dat niet juist.

Wel andere benaming

In de huidige generatie iPhones hebben de iPhone 15 en 15 Plus een oude A16-chip gekregen, terwijl de Pro-modellen door een nieuwe nieuwe A17 Pro-chip worden aangedreven. Het lijkt erop dat de basismodellen van de iPhone 16 nu een hele nieuwe A18-chip krijgen, maar de Pro-modellen alsnog aangestuurd worden door een snellere A18 Pro-chip. Wel ondersteunen alle iPhone 16-modellen Apple Intelligence.

Lees meer over Apple, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.