Fortnite-maker klaagt dat Apple tegenwerkt bij lancering van appwinkel

©Unsplash

Fortnite-maker klaagt dat Apple tegenwerkt bij lancering van appwinkel

De strijd tussen Apple en Epic Games woedt voort en gaat nu zelfs om de kleinste details. Volgens Epic Games wijst Apple de launch van de nieuwe appwinkel af vanwege een knop.

Apple zou tweemaal documenten hebben afgewezen om de Epic Games Store te lanceren, omdat het ontwerp van een knop en een label te veel lijkt op de App Store. Dat beweert de gamemaker in berichten op het sociale platform X.

Specifiek gaat het om de Install-knop en een label voor in-app-aankopen. Volgens Epic Games worden die termen in alle populaire app-winkels gebruikt en wil het bedrijf een winkel bouwen dat mobiele gebruikers gemakkelijk kunnen begrijpen.

"De afwijzing van Apple is willekeurig, obstructief en in strijd met de DMA", stelt Epic Games. "We hebben onze zorgen gedeeld met de Europese Commissie." De gamemaker hoopt in de komende maanden de Epic Games Store en Fortnite voor iOS in Europa te lanceren.

Lange strijd

Apple en Epic Games zijn al sinds 2020 met elkaar in gevecht. Epic Games haalde toen Fortnite uit de App Store, omdat het bedrijf het er niet mee eens was dat Apple 30% van alle inkomsten in eigen zak steekte.

Sinds dit jaar is Apple verplicht om in Europa ook appwinkels van andere partijen toe te laten, maar dat betekent niet dat het deze partijen makkelijk wordt gemaakt.

Lees meer over Apple, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.