Deze coole functie voor Dolby Atmos komt naar MacOS 15

©Unsplash

Deze coole functie voor Dolby Atmos komt naar MacOS 15

Altijd al volledig willen genieten van Dolby Atmos-content op je Mac? Maak je borst dan maar nat voor een functie die wordt geïntroduceerd in MacOS 15.

Het nieuwe besturingssysteem voor Mac ondersteunt namelijk HDMI passthrough, waarmee je een geluidssignaal van een film of serie via HDMI rechtstreeks naar je receiver of soundbar stuurt. In plaats van je Mac, codeert de ontvanger het signaal wat de geluidskwaliteit alleen maar ten goede komt.

MarcRumors ontdekte de functie in verschillende MacOS 15-apps, waaronder Apple TV, Music en QuickTime Player. De functie wordt door Apple omschreven als mogelijkheid om “ondersteunde audio in Dolby Atmos en andere Dolby-geluidsformaten af te spelen door middel van HDMI passthrough met een apparaat die dit ondersteunt.”

Ook onderweg naar Apple TV?

Eigenaren van een home cinema-systeem kijken dan ook reikhalzend uit naar de nieuwe functie. Zij vroegen Apple eerder al om de functie toe te voegen. Het is nog niet bekend of het ook wordt toegevoegd aan tvOS 18. Echter, het feit dat Apple de functie voor meerdere apps (waaronder Apple TV) uitrolt doet vermoeden dat Apple TV niet achter zal blijven.

Volg meer Apple-nieuws en mis niets met onze Bright-app.