©Unsplash

Samsungs nieuwe vouwtelefoon krijgt toch wel een OLED-scherm

Samsungs nieuwe vouwtelefoon krijgt toch wel een OLED-scherm

6 juli om 18:00

Heel even leek het scherm van de nieuwe Samsung Galaxy Z Flip 6 een downgrade te krijgen van OLED naar LCD, maar je kunt opgelucht ademhalen: de aankomende vouwtelefoon heeft gewoon een OLED-scherm.

Vrijwel alle specificaties van de Galaxy Z Fold 6 en Z Flip 6 lekten voor het weekend uit en die onthulden een opmerkelijke downgrade voor het scherm. Waar de Galaxy Z Flip 5 een OLED-scherm heeft, zou zijn opvolger een IPS LCD-scherm krijgen. Die informatie blijkt volgens nieuwe informatie van SamMobile niet te kloppen; de Galaxy Z Flip 6 krijgt gewoon een OLED-scherm.

Volgens SamMobile kloppen de overige specificaties van het scherm wel, zoals de afmeting van 3.4 inch en de refresh rate van 60Hz. Ook de informatie over upgrades onder de motorkap van de vouwtelefoon, waaronder de nieuwe Snapdragon 8 Gen 3-chip, de iets langere batterijduur en de varianten met 8 en 12GB werkgeheugen, blijven overeind.

'Zeven jaar aan updates'

De Galaxy Z Flip 6 en Galaxy Z Fold 6 draaien vanaf de release op Android 14 en One UI 6.1.1. Verwacht wordt dat Samsung nieuwe Galaxy AI-functies in petto heeft voor de nieuwe vouwtelefoons, die op later moment met updates ook naar bestaande apparaten komen. Volgens SamMobile worden de nieuwe telefoons zeker zeven jaar lang ondersteund met OS- en beveiligingsupdates.

Op 10 juli onthult Samsung de nieuwe vouwtelefoons tijdens een groots Unpacked-evenement. Dan wordt duidelijk of de gelekte informatie ook echt klopt, of dat het bedrijf nog andere verrassingen in petto heeft voor de specificaties.