ChatGPT spraakassistent zit voortaan in bijna elke nieuwe Peugeot

©Peugeot

ChatGPT spraakassistent zit voortaan in bijna elke nieuwe Peugeot
8 juli om 10:39
Laatste update: 8 juli om 10:44

ChatGPT komt naar bijna alle nieuwe Peugeot-modellen aan het einde van deze maand. Dat heeft moederbedrijf Stellantis bekendgemaakt. Begin dit jaar kondigden ze al een pilot aan met de AI-hulp en die is zo goed bevallen dat ze er vol ingaan. Ook oudere Peugeots kunnen ChatGPT krijgen voor een klein prijsje.

De bekende AI-dienst wordt geïntegreerd in Peugeots bestaande spraakassistent OK Peugeot. ChatGPT is wel een stukje slimmer, dus je kunt straks gewoon aan je infotainmentsysteem vragen of er nog goede restaurants in de buurt zijn of wat de geschiedenis is van dat historische monument waar je zojuist langsreed.

Stellantis bevestigt ChatGPT voor vrijwel alle modellen, inclusief de 208, 308, 408, 508 en ook bedrijfswagens zoals de Partner, Rifter, Expert en Traveller. Alleen de Peugeot Boxer schittert door afwezigheid, meldt Autoweek. Overigens krijgen de populaire Peugeot 3008 en 5008 ook ChatGPT, maar pas vanaf eind 2024. Voor de andere modellen komt de optie al eind juli beschikbaar.

Abonnementje nemen met je huidige Peugeot

Heb je net een nieuwe Peugeot gekocht, dan hoef je niet buiten de boot te vallen. Het Franse merk biedt de ChatGPT uitbreiding aan als ‘on demand’-functie, vanaf 1,50 euro per maand of 15 euro per jaar.

Andere automerken, zoals Volkswagen en Mercedes-Benz, werken ook al samen met ChatGPT om hun spraakassistenten te verbeteren. Peugeot is nu wel een van de koplopers met deze brede uitrol.

Lees meer over AI en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven.