‘Samsung dunnere Galaxy Z Fold 8 inch scherm

‘Samsung komt met een nog dunnere Galaxy Z Fold met 8 inch scherm en jij kan hem niet kopen’

8 juli om 19:42
Laatste update: 8 juli om 19:47

We staan aan de vooravond van de tweede Samsung Unpacked van dit jaar. Daar zullen we onder andere de nieuwe Galaxy Z Fold 6 en Galaxy Z Flip 6 te zien krijgen. Geruchten vertellen ons dat we later dit jaar nog een nieuw toestel met een vouwbaar scherm kunnen verwachten; tenminste, sommigen van ons.

Over het algemeen zien we dat een vouwbaar toestel zoals de Galaxy Z Flip of de Motorola Razr 50 populairder is dan een variant als de Fold. Een van de redenen daarvoor is dat laatstgenoemde best een groot en dik toestel is. Voor velen weegt dan de extra schermgrootte niet op tegen het formaat.

Slimmer en dunner

Het Chinese merk Honor liet eerder al een heel dun toestel zien en zal op 12 juli met een nieuw toestel komen dat, naar verluidt, nog dunner is. Samsung kan echter niet achterblijven en zal dat dan ook waarschijnlijk niet doen.

Analisten hebben aanwijzingen gevonden voor een extra toestel in de Samsung Galaxy Z Fold range. Dit toestel krijgt de toevoeging ‘Slim’ en dat slaat op het feit dat hij dunner zal zijn dan de huidige Galaxy Z Fold 5 en waarschijnlijk ook de Galaxy Z Fold 6.

Size does matter

Naast het feit dat deze foldable dunner is, zou er ook een groter scherm in komen. In uitgevouwen toestand zou je dan gebruik kunnen maken van een 8 inch scherm. Dat is 0,4 inch groter dan de huidige Galaxy Z Flip 5. En hoe groter het scherm, hoe beter je er intensieve taken op uit kunt voeren. 

De ruimte om het toestel zowel dunner te maken als een groter scherm te geven moet echter wel ergens vandaan komen. Daarvoor zou de S Pen integratie worden opgeofferd. Wat dat betreft dus niet zo'n grote opgave, aangezien deze pen in de praktijk niet zo heel vaak wordt gebruikt.

Leuk, maar niet voor jou

Voordat je druk op je stoel heen en weer gaat schuiven omdat je koopreflex gaat opspelen, worden er maar 500.000 gemaakt. Deze zullen in een geselecteerd aantal landen worden verkocht waaronder China. De kans is dus groot dat dit toestel aan jouw neus voorbij gaat.

Alles over Samsung lees je hier.