‘YouTube Music laat je met AI een eigen playlist maken’

©Unsplash

YouTube Music AI een eigen playlist
8 juli om 20:32
Laatste update: 8 juli om 20:34

Met AI kun je heel veel dingen doen, vooral waar je te lui of creatief genoeg voor bent. De functie die YouTube Music nu aan het testen is, komt zeker van pas voor mensen in de laatstgenoemde categorie.

YouTube Music moet de grote concurrent van Spotify worden, maar is dat nog niet. Men doet er alles aan om de muziekdienst even aantrekkelijk te maken als die van Zweden. Onlangs heeft Google zelfs besloten zijn populaire Google Podcast-app naar het Google-kerkhof te brengen, zodat deze in YouTube geïntegreerd kon worden.

AI-playlist

Een gebruiker van YouTube Music meldt nu dat hij een nieuwe functie in de app ontdekt heeft. Deze persoon kreeg een nieuw tabblad in het menu te zien getiteld ‘‘Ask for music any way you like’. In het Nederlands zou dat zoiets kunnen worden als ‘Vraag om muziek zoals jij het leuk vindt'.

Het gaat hier dus om een nieuwe functie met AI. Door een prompt in te geven waarin je beschrijft wat je wil horen, maakt de app een afspeellijst of radiostation. Dat laatste zou dus betekenen dat nummers van tijd tot tijd kunnen wisselen.

Deze lijst kun je vervolgens doorkijken, afspelen en opslaan. Handig wanneer je een themafeest organiseert of wanneer we David een afspeellijstje willen geven met de ‘beste songs voor op de fiets door de straten van Amsterdam’. 

 Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.