© Unsplash

Webversie YouTube Music krijgt handige nieuwe functie

Webversie YouTube Music krijgt handige nieuwe functie

1 juni om 13:00

YouTube Music voor het web krijgt een langverwachte functie: het onthouden van de laatst afgespeelde nummers. Voorheen hadden alleen de Android- en iOS-versies van de app deze mogelijkheid.

Gebruikers kunnen nu bij het heropenen van de webversie verdergaan met de muziek die ze als laatste afspeelden. Dat ontdekte 9to5Google. Daarnaast onthoudt de webplayer nu ook de "Up Next"-wachtrij. Dat is een lijst met nummers die automatisch worden afgespeeld nadat het huidige nummer is afgelopen.

Hoewel deze updates een stap vooruit zijn, start de webversie het nummer weer aan het begin in plaats van verder te gaan waar het stopte, een probleem dat ook geldt voor podcasts. Dit lijkt een bug te zijn die mogelijk in een toekomstige update wordt opgelost. 

Uitrol is begonnen

De nieuwe functies worden momenteel uitgerold, maar het is niet bekend of dat voor alle gebruikers het geval is. Hoewel 9to5Google er toegang toe heeft, is dat bij de website Androidpolice bijvoorbeeld niet zo. YouTube zelf heeft er niets over aangekondigd. 

Lees meer over streaming en mis niets met onze nieuwsbrief.