Dit slimme slot van Aqara open je makkelijk vanuit de Apple Wallet op je iPhone of Watch

©Aqara

Aqara Smart Lock U200 smart home slim slot Apple Watch iPhone Home Key
9 juli om 09:06
Laatste update: 9 juli om 18:02

Smart home-merk Aqara heeft een nieuw slim slot, dat je op een hoop verschillende manieren kan open, zoals met code of vingerafdruk, maar ook met een Apple Home Key.

Apple voegde de Home Key in 2021 al toe aan HomeKit, zijn smart home-platform. Bij die functie roep je je Wallet op zoals je gewend bent van Apple Pay: twee keer drukken op de grote knop op de zijknop van je iPhone of Apple Watch. Je digitale huissleutel staat dan tussen je andere pasjes. Hou je apparaat bij het slot, en het gaat open.

Veel slimme sloten hebben Apple Home Key nog niet toegevoegd, of zijn nog niet beschikbaar in Europa. Het nieuwe Smart Lock U200 van Aqara komt hier wel op de markt, is geschikt voor Europese deuren en ondersteunt dus onder meer Apple Home Key. Maar dat is niet het enige, want er zijn vijf manieren waarop je het slot van Aqara kan openen.

Van vingerafdruk tot sleutel

Naast Apple Home Key, kan je dit slot op nog meer manieren openen. Het bestaat uit twee delen: het binnendeel met de meeste elektronica, de batterijen en een draaiknop voor het slot, en het buitendeel. Dat buitendeel heeft cijferknoppen voor een pincode: handig om mensen éénmalig toegang te bieden, of alleen op bepaalde tijden. Ook kan je vingerafdrukken toevoegen aan het slot, voor snelle toegang.

Verder kan je het slot openen via Aqara Home, Alexa, Apple Home/Siri, Google Home/Google Assistant, Samsung SmartThings, Home Assistant en nog meer via Matter. Je hebt dan wel een Matter-controller met Thread Border Router-functionaliteit nodig om de verbinding te leggen met een ander apparaat.

En dan is het ook nog mogelijk om het slot te openen via een meegeleverde NFC-kaart, die je als sleutelhanger kan gebruiken. In geval van nood kan ook de originele deursleutel worden gebruikt. Het Smart Lock U200 kan gebruikt worden op veel bestaande Europese cilindersloten.

Het slot werk op AAA-batterijen of met deurbelbedrading. Het Aqara Smart Lock U200 is er in zwart en zilver en kost 279,99 euro.

Meer smart home en mis niets met onze Bright-app.