De Samsung Galaxy Buds3 Pro lijken net zoveel op de Airpods als twee gemiddelde smartphones

©Samsung

Samsung Galaxy Buds3 Pro lijken net zoveel op de Airpods als smartphones
10 juli om 19:54
Laatste update: 10 juli om 20:00

Ophef rond de lancering van de nieuwe producten van Samsung. Ging het om de prijs van de Ring? Nee. Ging het dan om de prijs van de Flip? Nee. Het ging om de Samsung Galaxy Buds3.

Samsung heeft al een aantal generaties Galaxy Buds achter de rug. Tot nu toe waren dat oortjes die helemaal in je oor verdwenen. De nieuwe Samsung Galaxy Buds3 en Buds3 Pro hebben een steeltje en dat is een ‘dingetje’.

Samsung Galaxy Buds3 Pro

Voordat we dieper ingaan op de vormfactor even over de in-ears zelf. In Nederland zien we alleen de Buds3 Pro op de site staan van Samsung. Dus laten we ons op dit model concentreren. 

Ook hier is de integratie met Galaxy AI belangrijk. Je kunt gebruik maken van Interpeter. Met deze functie kun je een buitenlands gesprek volgen in je eigen taal. In Real Time wordt hetgeen dat tegen je gezegd wordt vertaald naar het Nederlands. Dit werkt alleen met de Samsung Galaxy Z Flip6 en de Z Fold6.

Daarnaast gebruik je Voice Command om de Galaxy Buds3 Pro te bedienen. Wil je dat niet dan kun je dat ook via de app en de oortjes zelf doen. Samsung heeft voor een groot gedeelte de touch controls laten vallen. Nu bedien je ze door in het steeltje te knijpen, net als bij de oortjes van Nothing, Voor het volume (als ik het goed heb) wrijf je nog steeds langs de buitenzijde.

De microfoons in de Buds3 Pro analyseren ook het geluid aan de buitenzijde om de ANC te verbeteren. Daarnaast moeten deze oortjes heel goed zijn om mee te bellen. Door inzet van machine learning moet de stem van de spreker net zo klinken als tijdens een gewoon telefoongesprek.

‘Ze lijken op de AirPods’

Keren we terug naar de ‘olifant in de kamer’. De Samsung Galaxy Buds3 (Pro) hebben een ander uiterlijk. Ook Samsung heeft gekozen voor het ‘steeltjes’ design. En sinds de lancering vallen de journalisten over elkaar heen om hier wat van te vinden.

De gemiddelde mening:, deze oortjes zijn een kopie van de Apple Airpods, hoe durven ze!. Ik zie het probleem niet. Ten eerste gaat iedereen voorbij aan het feit dat Samsung vrijwel de enige was die nog geen oortjes had met steeltjes. Ten tweede, zo veel lijken ze ook niet op elkaar. 

De Samsung Galaxy Buds hebben een hoekig design en zijn voorzien van een lichtstrip. Wat je met die strip kan of moet, geen idee, maar Apple heeft het niet. Even Googlen en je hebt zo 5 modellen die er meer op lijken. Maak je niet zo druk.

Vergelijk het met de smartphone, Deze lijken qua vormfactor ook allemaal op elkaar, rechthoekig en met  camera’s aan de achterzijde. Op een gegeven moment is er een design dat gewoon werkt en dan gebruik je dat. 

Het enige wat wel verdacht veel op elkaar lijkt zijn de prijzen. De Galaxy Buds3 zijn verkrijgbaar voor €179,00 en de Galaxy Buds3 Pro voor €249,00.