WhatsApp voor Android krijgt ook transcriptie voor spraakberichten

©Pexels

WhatsApp voor Android krijgt ook transcriptie voor spraakberichten
10 juli om 20:33
Laatste update: 10 juli om 20:39

Het was al een tijdje mogelijk in de app voor iOS maar het komt er ook aan voor Android. De beta heeft nu de beschikking over transcriptie van spraakberichten.

Voice messages of spraakberichten zijn handig om te versturen. De berichten afluisteren is een ander verhaal. Of je moet je oortjes in hebben of het volume heel zacht zetten en de telefoon tegen je oor houden. Of wanneer je geen schaamte hebt laat je de hele trein meeluisteren naar wat je moeder je gestuurd heeft.

Transcriptie

Gelukkig is hulp onderweg voor de gebruikers van WhatsApp op Android. In de bèta van de app hebben een aantal gebruikers de beschikking gekregen over een nieuwe functie.

Het betreft hier het omzetten van de spraakberichten naar geschreven tekst en dat noemen we transcriptie. WhatsApp heeft nu ondersteuning voor vijf talen. Dat is Engels, Hindi, Russisch Spaans en Portugees. 

Afbeelding via WaBetaInfo

De verwachting is dat er nog veel meer talen bij zullen komen, net als bij de app voor iOS. Wanneer de functie zal uitrollen in de standaardapp voor WhatsApp is niet bekend. Hopelijk komt daar ook snel ondersteuning voor de Nederlandse taal bij.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.