Na een lastige zomer moet Google aan de bak dit najaar

Na een lastige zomer moet Google aan de bak dit najaar

02-09-2016 15:31 Laatste update: 27-04-2018 03:30

Het gaat deze zomer niet erg lekker met Google, maar in oktober is er weer wat licht aan het eind van de tunnel.

Google en moederbedrijf Alphabet hebben geen makkelijke zomer achter de rug. Nadat het bedrijf in mei hoge ogen gooide met al het nieuws op I/O 2016, hoorden we eind deze week dat de modulaire smartphone van Project Ara helemaal geschrapt wordt. Hoewel de telefoons dit kwartaal al voor ontwikkelaars zouden verschijnen, zou Google totaal van het plan af stappen omdat het niet meer binnen de hardwarevisie past.

Ook bij slimme thermostaatmaker Nest, eveneens onderdeel van Alphabet, rommelt het. Eerder dit jaar stapte Nest-oprichter en ex-CEO Tony Fadell al op, deze week meldde Fortune dat het gros van de ontwikkelaars van Nest naar Google is overgeplaatst. Zo is van een apart bedrijf nog maar amper sprake, en ondertussen heeft Nest in de afgelopen twee jaar enkel een nieuwe buitencamera gepresenteerd.

Geen Nexus maar Pixel

Dan de Chomebook Pixel 2: de meest high-end Chromebook werd deze week stilletjes uit het assortiment geschrapt, ontdekte VentureBeat. Een vervanger voor de high-end Chromebook is er niet. Ook de Nexus-lijn van Google lijkt tot een einde gekomen. Volgens AndroidPolice krijgen de aanstaande smartphones van Google de titel Pixel. Ook zou de Android-versie op de toestellen aangepast zijn, terwijl de grote pré van Nexus-toestellen juist het onaangepaste Android was. Het wachten is verder nog op Googles nieuwe chatapp Allo die al in mei is aangekondigd.

En dan het goede nieuws...

Gelukkig gaat het bedrijf binnenkort nieuwe dingen presenteren. Op 4 oktober is het zover volgens Android Police. Dan zou Google die twee nieuwe Pixel-toestellen presenteren, gemaakt door HTC en met schermgroottes van 5 en 5,5 inch.

Ook zou Google weer een nieuwe Chromecast presenteren, dit keer met 4K-mogelijkheden. Ook wordt er in oktober een Daydream VR-apparaat onthuld, dat samenwerkt het het platform dat Google tijdens I/O aankondigde. En als laatste kunnen we meer informatie verwachten over Google Home, de slimme thuisspeaker.