Serverlogs verraden tests met nieuw iPhone-prototype
Nieuws

Serverlogs verraden tests met nieuw iPhone-prototype

zaterdag 04 augustus 2012 12:49

Het is weer zover. De nieuwe iPhone blijkt al ergens 'in het wild' te worden getest: hij bezoekt websites.

Een nieuw iPhone-model is opgedoken in serverlogs van de bekende technologiesite Techcrunch. Het gaat om een prototype dat zichzelf identificeert als iPhone 5,2. De eerdere codenaam van een ander iPhone-prototype noemde zichzelf nog iPhone 5,1. Mogelijk is iPhone 5,2 een andere versie of is het de versie die uiteindelijk in de verkoop gaat.

Dat een nieuwe iPhone websites bezoekt betekent waarschijnlijk dat het toestel al ergens buiten het Apple-kantoor wordt getest door medewerkers. Nu maar afwachten of het prototype weer ergens wordt verloren of in een bar wordt achtergelaten.

De codenamen willen overigens niet zeggen dat het nieuwe toestel ook echt iPhone 5 gaat heten. Sinds de lancering van de 'nieuwe iPad' (in plaats van iPad 3) durft niemand de naam nog te gokken.

Volgens meerdere media presenteert Apple de nieuwe iPhone op 12 september. Sharp levert nog deze maand de schermen voor het toestel aan Apple. Dat scherm zou dunner en groter (4 inch) zijn. De nieuwe iPhone zou verder weer een snellere quad-core processor krijgen en ondersteuning voor de nieuwe nano-simkaart en nfc. Zie ook onze recente overzicht van iPhone-geruchten. 

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Toe maar 4.0", NFC en een snellere processor (misschien eindelijk een quadcore?)...moet niet gekker worden :)
Apple's innovativiteit kennende durf ik de gok wel aan:New iPhone :)

 

Hoppa, reactie 1 en we zijn weer in afzeik modus. Apple is precies innovatief genoeg. Er is ook nog de kunst van het weglaten. NFC is nog totaal onbruikbaar en dus overbodig. Het hoeft er van mij in deze versie ook niet in. En over de benaming, ik heb liever gewoon "de nieuwe iphone" dan htc desire v of htc one x+. Eenvoud dient de mens.

 

Mhwah, wees reëel Apple heeft sinds 2007 eigenlijk alleen de kast gewijzigd en mee gehobbeld met wat de partners hen aanreikt aan noviteiten. Beter schermpje ,betere CPU dat was het wel zo'n beetje. Ze melken het concept helemaal uit. Een iPad en iPod touch wat eigenlijk alleen maar varianten zijn op de iPhone.
En de iPhone is een GSM gemixt met een PDA, met dank aan Nokia en Palm. Praat me niet over innovaties.
Om het beeld nog wat completer te maken:
Apple maakt 25% winst zonder ook maar een schroefje te produceren. Hoe kan dat als een bedrijf als Samsung "slechts" 15% winst maakt. Samsung produceert zijn eigen onderdelen. Hoeft die niet in te kopen en zou daarmee meer winst moeten maken.
Het antwoord is natuurlijk heel simpel: dat is de enorm hoge prijs van Apple producten.

 

Tja, als je maar 1 toestel levert is de naam best belangrijk.

 

Mocht er in de toekomst weer een Iphone komen, dan hebben we allen de 'nieuwe iphone', vrede op aarde..:)

Zaait wel direct verwarring, welke telefoon heb jij, de nieuwe nieuwe/new iphone.

Vind het persoonlijk minder sterk, ook marketing technisch, waar een ipad 2 in elk land in (geschrift) een ipad 2 is, werkt dat met de nieuwe ipad toch weer anders, minder een eenheid.

 

Zo gek vind ik de eerste reactie niet.
Kunst van het weglaten? Wanneer verrast apple weer eens met een iphone zoals ze eerder gedaan hebben? Concurrentie gaat wel gewoon door...

 

De concurrentie gaat door? Ze gaan door met het proberen steeds een beetje dichterbij het kwaliteitsniveau van Apple te komen, maar daar zijn ze nog lang niet en dat zullen ze ook nooit gaan halen.

 

Een poosje onder een steen gelegen zeker?
Je wilt een 4s toch echt niet vergelijken met de vlaggeschepen van HTC en Samsung?

Het probleem met de verstokte iPhone gebruiker is dat ze nooit een telefoon van de concurrentie in handen hebben of het zelfs maar overwegen, maar vervolgens wel mee willen praten.
Geloof me wanneer een highendtoestel:
- een 3.5" scherm heeft
- geen sdcard-slot
- geen vervangbare batterij
- geen fm radio
- een star, niet aan te passen OS heeft
het gros van de mensen voor een 649,00 euries kostend toestel naar hun voorhoofd wijzen.

De 360 miljoen android gebruikers die er elk jaar bijkomen die weten wel beter.

 

Ja natuurlijk gaat de concurrentie door. Weliswaar niet altijd in één lijn, maar ze doen tenminste wel wat. Kijk eens naar de nieuwe samsung, dan loopt apple toch achter vind ik.
En dat vindt iemand die ook liever een iphone heeft en zeer waarschijnlijk niet zomaar overstapt, maar ik ben toch wel erg benieuwd of apple straks met iets nieuws komt.

 

De nieuwe iPad heet gewoon 'iPad', niet 'Nieuwe iPad'. Omdat dat voor de media blijkbaar erg lastig was voegde iedereen er dus automatisch 'nieuwe' aan toe. Voor veel consumenten is het hun eerste dus is de toevoeging totaal oninteressant. Het gaat erom dat ze kunnen zeggen dat ze een iPad hebben gekocht. Het zou mij niet verbazen als het met de volgende iPhone precies zo gaat. Niks 'iPhone 5' of 'Nee iPhone' maar gewoon heel simpel 'iPhone'. Dat nieuwe voegen de mensen (journalisten en reaguurders incluis) er zelf maar aan toe.

 

Mein Himmel. Het is weer komkommertijd. Is Erwin op vakantie en zijn jullie allemaal muizen op de tafel????

Een of andere tiener heeft de UA aangepast van zijn knaken-Nokia. 1 stapje moeilijker dan "verzonden vanaf mijn iPhone" aan te passen naar "verzonden door mijn blinde postduif". Ik neem jullie pas weer serieus wanneer Bright een echte 5 op de foto zet en daarmee live je eigen serverlog voorziet van de echte 5 UA.

 

@sowieso
Ik heb op dit moment een htc dus ik ben geen verstokte apple gebruiker maar toch is de iphone nog olmheel veel punten beter dan de concurrentie. De hardware is beter. Misschien niet de aller super deluxe snelste, wel het degelijste. Camera en display zijn nog steeds ongevenaard. De gootte vind ik prima. Waarom zou Apple mee moeten met al die massive displays die niet eens meer normaal in je broekzak passen? Ik vind het jammer dst ze naar 4" gaan, hoeft van mij niet. Een fm radio, dat vind jij een issue... Kom op. SD card slot zit wat in, niet vervangbare batterij heeft HTC ook. Het OS is echt beter dan Android. Niet volgepropt met onzin, consequent, degelijk en stabiel. Android is altijd experimenteel en dat is prima als je qua snufjes voorop wil lopen maar ik wil een toestel dat gewoon werkt. Bijvoorbeeld NFC, laat toch weg, wat moet je ermee.

 

Sorry voor de vele typo's.... iPad toetsenbord is nog steeds geen ideale typmachine.

 

Zelf ben ik meer van de nieuwe generatie android telefoons die je voor bijna nop kunt bestellen tegenwoordig. Deze android telefoons zijn degelijk en doen niet onder voor de topmodellen van de merken die we in Holland alleen maar mogen kopen.
De iphone was hardware- matig gezien heel goed in het begin, en het Os was het enige bruikbare op de markt.
maar wees redelijk, hardware voor android is zo veel leuker nu om te kiezen, zelf laat ik mijn toestel in China helemaal volstoppen zoals ik dat zelf wil.
Dus twee werkende Sims, 3d glas van Sharp ,beeldscherm tot 5'2 inch , wat je wilt, klein of groot 2500 accu, plus twee reserve, 1gb ram, 64gb geheugen, hdmi uitgang, android- Jelly Bean , europeesche wegen map op sd kaart bijgeleverd, Sony camera duo, Duo Core 1,5 Ghz, (quad core komt later op de markt dit jaar voor de doe het zelf smartphone besteller ) etc etc, en het leuke is de prijs, en in de benchmark gaat mijn
Telefoon de meeste top toestellen voorbij.
De moderne smartphone koop je mijns inziens het best zoals het ook al gaat met een pc, lekker zelf samenstellen en een schone OS waarover geen schil zit van de fabrikant .

 

@sowieso. Gaat het nog een beetje? Jij bent wel een uberhater zeg. Te kleine schoentjes moeten dragen als kind? Dat komt echt niet door APPLE hoor! Chill toch lekker een beetje en geniet van de mooie ontwikkelingen van alle fabrikanten.....

 

Nieuwsbrief