Top 5: Apple-fails van de laatste 5 jaar
Nieuws

Top 5: Apple-fails van de laatste 5 jaar

zondag 23 september 2012 10:06

Ondanks alle successen maakt Apple ook misstappen. De nieuwe Maps-dienst is zo'n miskleun, net als iTunes Ping en MobileMe.

1. Ping

Ping was een sociaal netwerk binnen iTunes, maar verdwijnt nu het totaal een mislukkig is geworden. Voor het 'sociale aspect' binnen iTunes vertrouwt Apple nu op Twitter en Facebook.

2. MobileMe

De kwakkelende clouddienst MobileMe lag vaker plat dan de Blackberry-servers en werd uiteindelijk vervangen door iCloud. Steve Jobs zou naar verluid woest zijn geweest op het MobileMe-team, dat hij de laan uit stuurde.

3. Maps in iOS6

Apple's Maps-dienst verving Google Maps als standaard kaartapp in iOS 6, maar direct na de lancering regende het klachten over onjuist en verouderde informatie. De stortvloed aan fouten in Maps toont aan dat Apple op dit punt nog een fikse achterstand heeft in te lopen op Google.

4. Antennagate

Wie de iPhone 4 op een bepaalde manier vasthield, zag zijn dekking terugvallen. Hoewel het probleem uiteindelijk redelijk meeviel, was Apple's communicatie rond Antennagate toch zeker niet optimaal.

5. Final Cut Pro X

Apple's bekende video-edit-software Final Cut Pro kreeg in 2011 een totaal vernieuwde X-versie. Maar die viel niet in de smaak bij bestaande gebruikers die de nieuwe versie haten.

Spraakassistent Siri zou je ook in dit lijstje kunnen zetten, want die dienst is ook nog niet massaal aangeslagen, maar helemaal mislukt is Siri zeker ook niet. Maar als bonus nog wel: alle recente tv-commercials van Apple. Die waren verrevan 'genius'. We zijn er vast nog een paar vergeten. Laat ze achter in de comments.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Jaja, en de Maps fail is dus te wijten aan ons eigen TomTom...

 

Wat is dit voor een loos lijstje? Enige wat ik kan denken na het lezen hiervan is zoiets als "ja en" Wat is het punt wat je wilt maken? Der is toch absoluut nul journalistieke waarde aan een lijstje van dingen die je niet leuk vind aan Apple? Meer iets voor op een forum imho.

 

Deze top 5's maken we vaker als overzicht, een terugkerende rubriek. De actuele nieuwsaanleiding is er natuurlijk wel: de miskleun met Maps, wat dus geen uitzondering is, qua services (Ping, MobileMe) ging 't bij Apple vaker fout. Diensten nog een zwak puntje binnen Apple. Zie daar je 'punt'. 

 

Tomtom heeft niks met de falende kaarten te maken. Tomtom levert data, en apple verwerkt deze. Daar is het mis gegaan.

Verder vond ik vroeger de commercials het leukst, van de twee personen die een pc en een mac voor stelden. Het klopte natuurlijk van geen kant, maar het was leuker om naar te kijken dan die commercials van tegenwoordig waar je een mond tegen een iphone ziet praten.

 

Klopt, TomTom ontkent schuld:

http://www.businessinsider.com/tomtom-apple-maps-2012-9

 

Vind het jammer dat ze stoppen met iWeb

 

Ik heb nog steeds moeite met het verdwijnen van 'bewaar als' en de vervanging 'bewaar een versie'.

 

De functie is in mountain lion weer terug door option in te drukken bij het archief.

 

Gebruikte alleen de email van Mobile Me en heb daar nooit problemen mee gehad, werkte prima. Eigenlijk net zoals de Mobile Me voorgangers .Mac en iTools.

 

Safari op de desktop ook geen succes.. Gezien t marktaandeel...

 

O ja en die iBook Store stelt ook teleur. En dat itunes music store nog altijd geen spotify-model heeft.

 

Graag ook een lijst van Google..!

 

hebben we in 2010 over geschreven:

https://www.bright.nl/wave-googles-epic-fail

Onder meer Google Wave, Buzz, Latitude, Orkut, Checkout, Search Wiki, Google Answers etc

 

ScratchgateIphone 5 zou ook alvat aan de lijst toegevoegd mogen worden.
Coating van de zwarte Iphone 5

 

Met de komst van FCPX zijn de programma's LiveType en soundtrack Pro verdwenen: Echt een gemis. Die functionaliteit is niet terug in fcpx. En natuurlijk het sterfhuis Logic Audio. Ooit het beste programma voor miziekanten. Die staan nu in de kou.

 

Waar zijn de jubelende Android en Samsung boys nou? Of zeggen ze alleen iets als er iets te zeiken valt op Apple?

 

Dit valt allemaal mee

 

Helemaal niet gek om ook eens ferme kritiek te hebben op het geliefde Apple. Succes gaat niet zonder kritiek. Apple is blind geworden voor de wereld; door het eigen succes. Dus, weer even met beide benen op de grond, opnieuw kalibreren, herpakken en doorgaan!

 

En wat dacht je van de AppleTV?
Het zou een handige tv tuner kunnen zijn.
Of handig om direct je computerscherm op de tv te zetten.
Maar dat kan allemaal (nog?) niet.

 

Apple TV 3 in idd een kut ding want die is niet te jailbreaken.

 

Ik mis de iCube van Apple, die ook behoorlijk geflopt is.

 

De grootste FAIL zit er niet tussen. Van deze 5 dingen heb ik nooit last. Waar ik me dagelijks kapot aan erger op Apple's apparaten is het UI design sinds Lion. GADVERDAMME WAT LELIJK. spijkerbroekstofjes, hubblefoto's, blackjacktafels voor gamecenter, vieze Zwitserse klokken, ronde hoeken bij iconen, nepscheurpapier in notes, ical kliederbende noem maar op noem maar op. Niet voor niks dat Ive er zo pissed over is. APPLE FAIL #1 = UI DESIGN!

 

Sinds iOS 6 stokt de synchronisatie via wifi en usb van muziek bij de aangekochte muziek met foutcode -50. Ik wacht geduldig op de eerste hotfix. Heb nu maar 1GB aan muziek op mijn iPhone.
Maps is toch wel nummer 1 met stip. Dat is regelrechte bagger. Hebben ze nooit getest en was met Jobs er nooit doorgekomen. Doe mij maar eem bookmark naar google maps in safari.
Regel die ik hanteer meestal: wacht een maand of twee met installeren van de nieuwste iOS of OSX. Dan zijn de bugs er wel uit.

 

Nieuwsbrief