Apple Watch verliest marktaandeel smartwatch horloges smartwatches
Wearables

Apple Watch verliest marktaandeel

27 juli 2018 om 09:11
Laatste update: 27 juli 2018 om 09:49

Afgelopen kwartaal heeft Apple 'maar' 3,5 miljoen smartwatches verkocht. Dit najaar wordt een nieuw model verwacht.

In aanloop naar de nieuwe productpresentaties in september, heeft Apple traditiegetrouw een wat minder kwartaal gedraaid. Dat geldt ook voor de Apple Watch. Apple verkocht 3,5 miljoen Apple Watches, wat een daling was van 0,3 miljoen vergeleken met vorig kwartaal, meldt onderzoeksbureau Canalyst. Wel was het 30 procent meer dan hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Horloges met simkaart in trek

Opmerkelijk was de populariteit in Azië van slimme horloges met een simkaartje, waarmee je dus ook kan bellen zonder telefoon. Deze besloegen 60 procent van de totale aankopen. De Apple Watch is in meerdere landen ook beschikbaar in een versie met 4G ingebouwd, maar die LTE-editie is in Nederland nog altijd niet verkrijgbaar.

Het marktaandeel van Apples op de markt van smartwatches loopt steeds verder terug. In het afgelopen jaar was het marktaandeel bijna de helft of zelfs meer. Maar in dit kwartaal daalde het aandeel naar 34 procent.

Apple Watch Series 4 en Galaxy Watch

In september wordt de nieuwe Apple Watch verwacht, genaamd Series 4. Wellicht dat dit horloge gebruik gaat maken van een nieuw patent: het meten hoe schadelijk het zonlicht is. 

Onlangs lekte ook een nieuwe smartwatch van Samsung uit, de Galaxy Watch. De verwachting is dat Samsung dit horloge in augustus onthuld.