Smart home

Ikea gestart met verkoop slimme stekkerdozen

ikea tradfri stekkers stekkerdozen stopcontact stekker stekkerdoos smart home
26 september 2018 om 13:11
Laatste update: 26 september 2018 om 15:58

Ikea heeft nu ook slimme stekkerdozen op de markt gebracht. De plugs behoren tot dezelfde productlijn als Ikea's slimme lampen.

Ikea biedt sinds deze week ook slimme stekkerdozen aan in zijn Trådfri-lijn van smarthome-producten. De versie met een afstandsbediening kost 19,95 euro, de versie zonder remote kost 9,95 euro.

Met de stekkerdozen, die geen knoppen hebben, zijn lampen te schakelen via de bijbehorende app of met de remote. Er zijn meerdere exemplaren draadloos aan één afstandsbediening te koppelen. De remotes hebben een bereik van 10 meter. De stekkerdozen zijn overigens nog niet in alle Ikea-vestigingen in Nederland op voorraad.

Lampen

Ikea heeft al langer een groeiend assortiment slimme Trådfri-lampen, met meerdere fittingen, spotjes, afstandsbedieningen en sensoren. Die lampen ondersteunen ook bediening via Apple HomeKit en Amazon Alexa.

De Zweedse winkelketen heeft met de Trådfri-lampen een alternatief voor de Philips Hue-producten. De Ikea-lampen zijn ook aan de bridge van Philips Hue te koppelen, zodat je alle lampen tegelijk kan bedienen. 

Bluetooth-speakers 

Ikea bracht onlangs ook zijn bluetooth-speakers Eneby uit. De twee kleine, rechthoekige speakers met een stoffen bekleding en een optionele accu zijn de eerste eigen draadloze speakers van de Zweedse winkelketen. Ikea is van plan meer eigen audioproducten te lanceren en is recent een samenwerking met Sonos aangegaan.

Meer gadgetreviews? Subscribe je op het Bright YouTube-kanaal