game gamelaptop gamen laptop msi Bright stuff gs65 stealth thin
Gamelaptops

Bright Stuff: MSI GS65 Stealth Thin

20 augustus 2018 om 18:29
Laatste update: 26 augustus 2018 om 18:46

De MSI GS65 is een dunne en lichte gamelaptop met een ingetogen uiterlijk maar krachtige prestaties, om games op de hoogste instellingen mee te spelen.

De MSI GS65 Stealth Thin ziet er niet per se uit als een gamelaptop. Gemaakt van zwart aluminium met als enige franje wat goudkleurige accenten rond de randen en bij de ventilatiegaten. Ook staat er een goudkleurig logo met een draak op de klep, waar we niet kapot van zijn, maar smaken verschillen. Het gewicht van 1,88 kilo zou zelfs bescheiden zijn voor een 15 inch laptop die niet op gamen is gericht, en met de dikte van slechts 17,8 millimeter past hij prima in de meeste rugzakken.

Met dat uiterlijk en gewicht kan de GS65 Stealth Thin ook prima worden gebruikt als dagelijkse laptop voor werk of studie. Prettig, want deze high-end game-pc in een laptopjasje is verkrijgbaar vanaf 2149 euro. Voor zo'n bedrag heb je het liefst een laptop die meer doet dan gamen alleen, al is gamen onmiskenbaar de kerntaak.

De MSI GS65 Stealth Thin heeft een 2,2 GHz 6-core Intel Core i7-8750H, met een Turbo Boost tot 4,1 GHz. Wij testten het model met 16 GB ddr4 2400MHz werkgeheugen en 256 GB opslagruimte. Let wel: net als bij andere dunne laptops is het upgraden van de hardware voor de gemiddelde gebruiker vrijwel onmogelijk.

Het belangrijkste onderdeel voor gamers: de videokaart. In deze laptop zit een Nvidia GTX 1070, één van de snelste huidige videokaarten. Omdat dit een dunne laptop is, gaat het om een Max-Q-uitvoering van de grafische kaart. Dat betekent: iets minder krachtig, daardoor iets minder heet, met als gevolg minder loeiende ventilators. De laptop toont games op een prettig, mat 1080p-scherm met zeer hoge verversingssnelheid van 144 Hz, voor soepele beelden.

De kaart is zeker krachtig genoeg voor het 1080p-scherm: de games DOOM, Rise of the Tomb Raider en World of Warcraft spelen op de hoogste grafische instellingen allemaal soepel met ruim boven de 60 beeldjes per seconde. Daarbij draaien de drie ventilatoren in de laptop wel op hun topsnelheid. Dan loeit hij flink, maar gezien de prestaties is de laptop eigenlijk nog best stil.

De MSI GS65 Stealth Thin is te koop vanaf 2149 euro.

PluspuntenMinpunten
  • Snelle prestaties
  • Dun en licht
  • Vrij ingetogen uiterlijk
  • Prettig scherm met dunne randen
  • Behuizing wordt heet tijdens gamen
  • Onhandig geplaatste connectoren
  • Upgraden praktisch onmogelijk

Check Bright Stuff voor alle producten die wij aanraden