Humanoid

Meest mensachtige robot ter wereld Sophia bezoekt Nederland

Meest mensachtige robot ter wereld Sophia bezoekt Nederland
5 september om 09:00
Laatste update: 3 oktober om 17:10

De hoofdgast op Bright Day op 24 en 25 november is de sociale humanoid Sophia van Hanson Robotics. Een Nederlandse primeur.

Na astronaut André Kuipers twee jaar geleden en YouTube-ster Casey Neistat vorig jaar presenteren we dit jaar op Bright Day een robot als hoofdgast: de sociale humanoid Sophia van Hanson Robotics. Veel futuristischer wordt het niet. Ze is de eerste robot in de geschiedenis met een staatsburgerschap (in Saudi-Arabië), telt een kleine vijftig gezichtsexpressies, heeft de Verenigde Naties toegesproken en bezoekt Nederland voor de eerste keer.

Tijdens Bright Day op 24 en 25 november wordt Sophia op het hoofdpodium geïnterviewd over kunstmatige intelligentie, robotica en haar indruk van mensen. Ze is voor ons de belichaming van de 'bright side of tech', het thema van dit jaar. Robots zijn niet eng, we moeten ze alleen beter leren kennen. En zij ons.

Naast Sophia is er nóg een bijzondere robot van de partij: ANYmal van het Zwitserse ANYbotics. Deze geavanceerde viervoeter kan autonoom functioneren en ingezet worden als multi-purpose robot. Tijdens Bright Day krijgt het publiek een live demonstratie te zien.

Het gaming-programma op Bright Day, met onder meer het ESL Dutch Championship en het NK Snake in samenwerking met Nokia, is uitgebreid met een optreden van Royalistiq. Deze YouTuber met ruim half miljoen volgers is gespecialiseerd in Fortnite en zal live tips & tricks geven over het populairste spel van 2018.

Ga voor tickets en meer informatie naar www.brightday.nl.

Volg de updates over Bright Day

Op de hoogte blijven? Like Bright op Facebook of meld je aan voor de eventpagina van Bright Day 2018