Bright Day 2018

Nintendo voor het eerst op Bright Day: test zelf Labo en Super Mario Party

Bright day Bright kids nintendo labo mario party robots hologrammen knutselen
4 oktober 2018 om 07:09
Laatste update: 5 oktober 2018 om 09:07

Nintendo is eind november voor het eerst van de partij op techfestival Bright Day. Het demonstreert zijn nieuwste Labo-knutselkit en de nieuwe Super Mario Party-game.

Nintendo is dit jaar voor het eerst aanwezig op Bright Day, op 24 en 25 november in de Expo in Haarlemmermeer. Nintendo is een onderdeel van de Bright Kids-area, vol met educatieve tech voor kinderen, maar het maakt al decennia mensen van alle leeftijden blij. Kom dus vooral kijken naar Nintendo Labo. Met die unieke speelset combineer je knutselen met de JoyCon-controllers van de Nintendo Switch.

Tijdens Bright Day kun je de nieuwste Labo-set proberen: het voertuigenpakket. Daarmee bouw je onder meer een stuur en gaspedaal van karton, die je daarna kan gebruiken om de bijbehorende race-game te besturen. Maar ook Mario Kart 8 Deluxe is geschikt voor het kartonnen Labo-stuur.

Super Mario Party

Daarnaast neemt Nintendo de nieuwste Super Mario Party-game mee naar Bright Day. Het is de eerste Mario Party-game voor de Switch, tjokvol leuke, uitdagende en soms frustrerende mini-games die je samen met vrienden kan spelen. Het digitale bordspel maakt optimaal gebruik van de mogelijkheden die de JoyCon-controllers bieden.

Meer in de Bright Kids-area

Dit jaar is er meer dan ooit te doen in het Bright Kids-gebied. Ga bijvoorbeeld aan de slag met de educatieve robots van Solly en RobotWise, of maak 3D-geprinte dieren bij Plokko. Bij Science4Kids en Kleinkunstig volg je boeiende, interactieve workshops over robots en mixed reality, waarbij je zelf hologrammen maakt.

Webwinkel Conrad geeft ook workshops, over de programmeerbare minicomputer micro-bit. Speciaal gemaakt voor kinderen, die met het kleine printplaatje de meest toffe dingen zelf kunnen programmeren. Of check de Wanderwatch, dé smartwatch voor kinderen die helemaal gericht is op buitenspelen: houd bijvoorbeeld bij hoe vaak je op een trampoline hebt gesprongen, speel muziek of chat met je vrienden. En met CodeQube leren kinderen de beginselen van het bouwen van een eigen website.

Zoals altijd hebben we Bright Kids zó leuk gemaakt, dat ook ouders de tijd even vergeten. Zie de Kids-area dan ook niet als plek om je kind even te stallen, maar knutsel, leer en ontdek zelf lekker mee! Bright Kids is onderdeel van Bright Day en toegankelijk voor al onze bezoekers.

Hoofdgast: robot Sophia

Hoofdgast tijdens Bright Day is de sociale humanoid robot Sophia van Hanson Robotics. De zeer realistische robot is op 24 en 25 november voor het eerst voor een groot Nederlands publiek te zien. 

Op Bright Day zie je ook de populaire Fortnite-Youtuber Royalistiq in actie en loopt de autonome viervoeter ANYmal rond. Verder vinden het NK Snake en de finales van het ESL Dutch Championship in de populaire games Counter-Strike Go en League of Legends plaats.

Ga voor tickets en meer informatie naar www.brightday.nl.

Volg de updates over Bright Day

Bright Day is het grootste techfestival van Nederland. Op de hoogte blijven? Like Bright op Facebook of meld je aan voor de eventpagina van Bright Day 2018