Bright Day 2018

Proef future food en drink robotcocktails op Bright Day

signify vertical farm toekomst future food robot cocktail Bright day 2018
5 oktober 2018 om 19:17
Laatste update: 24 oktober 2018 om 10:30

Proef tijdens techfestival Bright Day sla en kruiden uit een city farm, drink cocktails van een robotbarman en leer meer over future food.

In de toekomst ziet het verbouwen van voedsel er stukken anders uit. We zijn met steeds meer mensen, dus moet het produceren van eten sneller, milieuvriendelijker en op een kleiner oppervlak. Signify, het voormalige Philips Lighting, werkt al jaren aan speciale lampen voor city farming.

Straks worden de tomaten en kroppen sla onder speciale lichtlampen gekweekt. Dat kan verticaal in meerdere lagen op elkaar, bijvoorbeeld in de kelder van de supermarkt. Een grote oogst op een klein oppervlak, zonder bestrijdingsmiddelen en vervoer. Plus: de groei is beter te regelen, dus kunnen smaak en kleur zelfs versterkt worden.

Hoe dat eruit ziet en smaakt, ervaar je tijdens techfestival Bright Day, op 24 en 25 november in de Expo in Haarlemmermeer. Signify toont in de Future Foods-area zijn lampen en laat je proeven van sla en kruiden die in de city farm zijn gekweekt.

Het bedrijf is trouwens ook aanwezig in de Smart Home-area van Bright Day, met zijn bekendste product: Philips Hue. Deze slimme lampen zijn van alle producten voor een smarthome misschien wel die waar je het meeste plezier van hebt. Hue heeft zijn grote aanbod net uitgebreid met slimme buitenlampen. 

Cocktails door robotbarman

Ook in de Future Foods-area van Bright Day: de geautomatiseerde cocktails van Bar Genius. Geen barman, maar een robot kan elke cocktail maken die maar wil. Bestellen kan met een app, zodat je je bestelling precies op smaak kan instellen.

Ontwerp je eigen cocktail en deel het recept op Twitter. Met een industriële robotarm wordt je cocktail vakkundig geschud of geroerd, net waar het drankje om vraagt.

Robot Sophia en YouTuber Royalistiq

Hoofdgast tijdens Bright Day is de sociale humanoid robot Sophia van Hanson Robotics. Deze realistische, mensachtige robot is op 24 en 25 november voor het eerst voor een groot Nederlands publiek te zien. 

Op Bright Day zie je ook de populaire Youtuber Royalistiq in actie en loopt de autonome viervoeter ANYmal rond. Verder vinden het NK Snake en de finales van het ESL Dutch Championship in de populaire games Counter-Strike Go en League of Legends plaats.

Ga voor tickets en meer informatie naar www.brightday.nl.

Interview met robot Sophia

Volg de updates over Bright Day

Bright Day is het grootste techfestival van Nederland. Op de hoogte blijven? Like Bright op Facebook of meld je aan voor de eventpagina van Bright Day 2018