© Yankee Kicks

De nieuwste zelfstrikkende Nike is een Air Max
Adapt LE 01

De nieuwste zelfstrikkende Nike is een Air Max

09-03-2020 17:49 Laatste update: 18:31

De nieuwste Nike-schoen met zelfstrikkende veters wordt een Air Max-model, in meerdere kleuren.

Officieel is de nieuwe Nike Adapt LE 01 nog niet door Nike aangekondigd, maar het Instagram-account Yankee Kicks heeft al foto's van twee versies van de nieuwe schoenen gepubliceerd. Op de tong van de schoen staat 'Auto Max', waarmee het Air Max-merk voor het eerst in een automatisch strikkende schoen wordt gebruikt.

Ook de kleurstelling is erg Air Max. Het ene model is grijs met 'infrared', de knaloranje accentkleur die bij de Air Max 90 favoriet is. Het tweede model combineert grijs met een maïsgele kleur. Ook hebben de zelfstrikkende schoenen voor het eerst een zichtbare Air-zool.

De zool is opvallend dik, en bevat net als voorgaande zelfstrikkende Nike-schoenen twee knoppen waarmee de veters bediend kunnen worden. De schoenen zijn daarnaast ook altijd met een app te bedienen, en via spraakassistenten als Siri.

Eerdere zelfstrikkende Nikes

De Nike Adapt LE 01 wordt alweer de vijfde zelfstrikkende Nike. Eerder verschenen al de Nike Adapt Huarache, de Adapt BB 1.0, de Hyper Adapt en het origineel: de Nike Mag. Die schoen werd oorspronkelijk ontworpen voor de film Back to the Future, deel II.

Van de Adapt BB werd onlangs versie 2.0 uitgebracht, met een verbeterd vetersysteem, verbeterde zool en nieuwe kleuren.

Air Max Day eind deze maand

Vermoedelijk wordt de eerste zelfstrikkende Air Max onthuld op Air Max Day. Op 26 maart wordt jaarlijks de bekendste schoen van Nike gevierd, en worden vaak meerdere speciale edities van verschillende uitvoeringen Air Max uitgebracht.

Bekijk de Siri-sneakers van Nike:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's