Elektrische step

Review: is dit de beste koop onder de elektrische stepjes?

Kugoo G-Max: heeft deze e-step alles wat je nodig hebt?
30 augustus om 10:00
Laatste update: 30 augustus om 11:25

De elektrische step Kugoo G-Max heeft een actieradius van 35 kilometer, dikke banden en kan tot 35 km/u. Maar is de hogere prijs vergeleken met de populaire e-step van Xiaomi wel terecht?

Het Chinese merk Kugoo heeft elektrische stepjes in alle soorten en maten. Van de goedkoopste Xiaomi-klonen tot en met racestepjes die meer dan 50 kilometer per uur kunnen. De nieuwste telg in de Kugoo-familie is de G-Max. Bright heeft 'm getest. Kijk onze review.

Stevig

En wat vooral opvalt, is dat ie er zo goed uitziet. Stevig gebouwd uit met een groot plateau om je voeten op te zetten. Het zit een beetje tussen de dure Boosted Rev en de betaalbare Xiaomi M365 in. Ook qua prijs. Die wisselt nogal, nu is-ie te koop voor ruim 700 euro, maar ik heb ‘m ook al voor 640 euro zien staan.

Een groot voordeel is dat de step vanuit Duitsland verzonden wordt, dus je betaalt geen importkosten en je hoeft maar een paar dagen te wachten. Maar 650 euro is is nog steeds niet weinig, je kunt e-stepjes kopen voor 250 euro, maar je krijgt met de Kugoo wel allemaal net wat meer.

Zo kan je 35 kilometer rijden met een volle accu en zorgt de 500 watt motor voor een topsnelheid van 35 kilometer per uur. Dan moet je wel de wind in de rug hebben en niet te zwaar zijn.

Niet helemaal overtuigd

Toch overtuigt de step niet helemaal. De Kugoo is stevig gebouwd en kan tegen een stootje en een regenbui, maar ik weet niet hoe de step het houdt na een jaar intensief gebruik. Bij mijn Xiaomi-step had ik na een jaar gebruik flinke speling op het stuur en nog wat andere problemen, dus daar vrees ik bij deze Kugoo ook wel voor. Nu voel ik al wat speling op het stuur zitten, hij piept wat tijdens het rijden en hij voelt gewoon een beetje gammel af en toe.

Ook is het ingebouwde schermpje op het stuur slecht leesbaar in het zonlicht en is het standaardje lastig uit te klappen en te hoog afgesteld. Daarom kan hij alsnog omvallen. Niet ideaal allemaal.

Ook zit de step in een lastig prijssegment. Hij hoort niet echt bij de goedkope jongens, er zijn prima stepjes die een stuk goedkoper zijn en maar iets mindere specs hebben, maar hij hoort ook niet bij de echt dure knallers. Ik vraag me af wie er 700 euro voor een stepje overheeft zonder dat hij echt hele speciale dingen kan. Binnenkort test ik de Xiaomi M365 Pro 2 en de Xiaomi M365 1S en ik vermoed dat je daar meer waard voor je geld krijgt.

Geen Bright-review missen? Volg ons op YouTube.