apple iphone 12 event 13 oktober
iPhone 12-event

Apple houdt event voor iPhone 12 op 13 oktober

6 oktober 2020 om 16:35
Laatste update: 7 oktober 2020 om 04:33

Apple heeft de media uitgenodigd voor een event op 13 oktober. Dat kan eigenlijk maar één ding betekenen: de presentatie van de iPhone 12's.

De nieuwe iPhones worden normaal gesproken door Apple in september gepresenteerd, maar tijdens een event op 15 september werden alleen nieuwe Apple Watches en iPads onthuld. Wel gaf Apple toen al een paar hints op de komst van de nieuwe iPhones. 

Vanavond heeft Apple officieel de media-uitnodigingen voor het iPhone-event verstuurd. Daarbij staat de slogan 'Hi, Speed', wat kan verwijzen naar de 5G-ondersteuning in de nieuwe iPhones. 

De presentatie vindt op dinsdag 13 oktober plaats om 19:00 Nederlandse tijd via een livestream.

Vier nieuwe iPhones verwacht

Verwacht wordt dat Apple vier nieuwe iPhone 12's aankondigt, die later deze maand verkrijgbaar zouden zijn. De iPhone 12's zouden voor het eerst in jaren een geheel nieuw ontwerp krijgen.

Ook zou er een iPhone 12 Mini komen, die met een 5,4 inch-scherm kleiner zou zijn dan recente high-end smartphones. Qua omvang zou het toestel even groot zijn als de recent verschenen iPhone SE, maar een randloos ontwerp zorgt voor een groter scherm. 

Koptelefoon

Apple zou nog meer nieuwe producten kunnen presenteren. Volgens geruchten wil het bedrijf ook komen met zijn eerste eigen koptelefoon met ruisonderdrukking, de AirPods Studio. Mogelijk onthult Apple ook een eigen bluetooth-tracker: de AirTag moet het makkelijker maken om verloren voorwerpen, zoals sleutels, terug te vinden. 

Bright doet verslag van het Apple-event, met onder meer een interactieve livestream. Volg ons op YouTube.

Grote Apple-update: