cyberpunk 2077 geld terug terugvragen xbox ps4 playstation
Gamers krijgen geld terug

Xbox versoepelt regels geld terugvragen om bugs in Cyberpunk 2077

18 december 2020 om 18:49
Laatste update: 18 december 2020 om 18:55

Microsoft gaat de regels versoepelen voor Xbox-gebruikers die geld terug willen vragen voor de aanschaf van de game Cyberpunk 2077.  

Dat maakte de klantenservice van Xbox vanavond bekend. "Om ervoor te zorgen dat elke speler de ervaring kan krijgen die ze verwachten op Xbox, breiden we ons bestaande restitutiebeleid uit." 

Volgens de Xbox-klantenservice gaat het om volledige restituties aan iedereen die Cyberpunk 2077 digitaal heeft gekocht in de Microsoft Store.

Sony besloot eerder op vrijdag het spel uit de PlayStation Store te halen. De maatregel geldt alleen voor de digitale winkel. Het spel kan nog wel in fysieke winkels worden gekocht. Bol.com en Game Mania waarschuwen kopers voor de slechte prestaties van de game.

De Poolse gamestudio die Cyberpunk 2077 maakt, CD Projekt Red, belooft beterschap en zegt veel van de problemen de komende weken op te lossen door updates uit te brengen.

Acht jaar aan gewerkt

Er is veel te doen over de nieuwe game. Gamers keken acht jaar lang uit naar Cyberpunk 2077. Het spel speelt af in de nabije toekomst, die technologische vooruitgang is veranderd in een dystopie. In de voorverkoop werd het spel al ruim 8 miljoen keer verkocht.

Al vanaf de release blijkt er nogal wat te haperen aan Cyberpunk 2077. Zo zou het spel slecht presteren op de spelcomputers PlayStation 4 en Xbox Series X. Ook kampt het spel met veel bugs en crashes.

CD Projekt Red bood onlangs zijn excuses aan voor de grote hoeveelheid fouten en zei tot in het volgende jaar nog te werken aan veel verbeteringen. Daarnaast mochten getroffen gamers hun geld terugvragen, werd toen al beloofd.

De gamestudio bracht ook al een update uit die moet voorkomen dat spelers door het spel epileptische aanvallen krijgen. 

Review: PlayStation 5