apple facebook tracking beperking iOS 14.5 privacy reclame advertenties volgen
Bright Podcast ?

Apple vs. Facebook: geen trek in tracking?

14 april om 16:06
Laatste update: 14 april om 16:52

Apps op iOS moeten gebruikers na de volgende update vragen of ze hen mogen tracken. Goed nieuws voor de privacy, maar Facebook is er boos over. Wat is er aan de hand? En welke gevolgen kan dit nieuwe Apple-beleid hebben? We vatten het samen in deze Bright Podcast.

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

De update iOS 14.5 komt binnenkort uit, met als belangrijke toevoeging dat apps voortaan toestemming moeten vragen aan gebruikers om hen te tracken. De tijden van ongevraagd en ongemerkt volgen welke apps en sites een gebruiker bekijkt en bezoekt, moeten dan op iOS verleden tijd zijn. Facebook is daar boos over. Wat is er precies aan de hand? Is het voor gebruikers wel een vooruitgang? En welke gevolgen heeft dit voor bedrijven die het moeten hebben van advertenties?

Volg de Bright podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

Artikel: Worden kleine ondernemers de dupe van het strengere trackingbeleid van Apple?

Video: Apple CarPlay vs. Android Auto. Merijn en Harm leggen Apple CarPlay en Android Auto naast elkaar, nu die tweede eindelijk officieel beschikbaar is in Nederland. Wat heb je er aan? Wat zijn de overeenkomsten en de verschillen? En welk autosysteem is het beste?

Docu: The Painter and the Thief. Deze docu begint met de diefstal van twee schilderijen uit een galerie in Oslo. De twee dieven worden uiteindelijk gepakt, maar de schilderijen zijn weg: de dieven herinneren zich door zwaar drugsgebruik niets meer. De kunstenares vraagt echter een van de dieven voor haar te poseren, waarna een hechte vriendschap ontstaat. Er ontspint zich een bizar maar waargebeurd verhaal. De documentaire, die op de shortlist voor een Oscar staat, is tot 27 april gratis online te kijken bij de Duitse zender Arte. Later dit jaar ook in Nederland in de bios. 

App: Adelee, een berichtenapp van Nederlandse makers, speciaal bedoeld voor twee mensen. Je kan dus maar één ontvanger toevoegen, bijvoorbeeld je partner. Daar is het ook wel op toegespitst, je kan lijstjes maken van allerlei onderwerpen zoals boodschappen of interieurideeën. Ook is er een gedeeld foto-album, handig om al die foto’s van je kinderen of huisdier overzichtelijk bij elkaar te houden. De berichten zijn nog niet end-to-end versleuteld, dat komt nog. Ook alleen nog voor iOS.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.