Bright Podcast ?

Veel Google-updates: welke vallen het meest op?

© Google

google i/o Android 12 wear maps kunstmatige intelligentie apple music lossless
20 mei 2021 om 07:00
Laatste update: 20 mei 2021 om 08:51

Google onthulde tijdens zijn event I/O deze week een hoop nieuws: Android 12, allerlei slimme AI-functies en handige kleine updates – we lopen de opvallende dingen langs in deze podcast.

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Google onthulde dinsdagavond tijdens zijn jaarlijkse ontwikkelaarsevent I/O onder meer Android 12, de nieuwe versie van Wear voor smartwatches en de experimentele 3D-videochatdienst Starline. We bespreken de hoogtepunten in deze podcast. Ook praten we je bij over de nieuwe lossless muziek in Apple Music.

Volg deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

Boek: Ready Player Two, vervolg op het succesvolle verfilmde boek uit 2011. In een dystopisch 2045 zit de hele wereld in een grote VR-game omdat de wereld is verpest. Het eigendom van die enorme VR-game wordt als prijs aangeboden aan de winnaar van een soort speurtocht. Dat is het eerste boek: wat gebeurt er daarna? In november verscheen het vervolg, een verfilming is ook al aangekondigd.

Serie: Mythic Quest op Apple TV+. Een comedyserie in een kantoor, in dit geval een gamestudio. Niet realistisch wat betreft de weergave van hoe games gemaakt worden, wel des te herkenbaarder in zijn situaties op de werkvloer. Macht, waardering, irritaties: alles komt heel geestig voorbij. Het tweede seizoen is net begonnen, elke vrijdag is er een nieuwe aflevering.

Docu: Alma Matters, over de harde realiteit van studenten aan de meest gerenommeerde technische universiteiten van India: de Indian Institute of Technology (IIT). Jonge Indiërs dromen er massaal van de nieuwe Sundar Pichai, de ceo van Google, te worden. Pichai studeerde aan zo’n IIT, veel Indiase tech-topmannen ook. Elk jaar zijn er 1,5 miljoen aanmeldingen voor 13 duizend plaatsen. Deze 3-delige docuserie geeft een blik achter de schermen, hoe zwaar het is daar te studeren in een omgeving waar alles draait om competitie.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.