'Volgende iPad Pro is draadloos op te laden'
Ook tablets draadloos laden

'Volgende iPad Pro is draadloos op te laden'

04-06-2021 09:13 Laatste update: 09:14

Apple ontwikkelt een nieuwe iPad Pro die voor het eerst draadloos opladen moet bieden. Ook zou later dit jaar een nieuwe iPad Mini met een nieuw design verschijnen.

De plannen van Apple voor de nieuwe iPads zijn gemeld door Bloomberg, dat vaker als eerste beschikt over informatie over onaangekondigde Apple-producten. 

De nieuwe generatie van de iPad Pro zou volgend jaar moeten verschijnen. De iPad Pro zou dan een achterkant van glas krijgen in plaats van aluminium. Daardoor zou de iPad voor het eerst ook draadloos zijn op te laden.

Draadloos laden is nu nog ongebruikelijk voor tablets. iPhones hebben al langer een achterkant van glas, waardoor ze draadloos zijn op te laden. Daarvoor introduceerde Apple vorig jaar zijn eigen MagSafe-systeem.  

Apple wil volgens Bloomberg ook 'omgekeerd draadloos opladen' ondersteunen. Daarbij zouden gebruikers hun iPhone, AirPods of Apple Watch kunnen opladen door ze op de achterkant van de iPad Pro te leggen. 

AirPower-oplaadmat

Het bedrijf werkt ook nog altijd aan andere draadloze laadtechnieken die meerdere apparaten tegelijk moeten kunnen opladen. Apple ontwikkelde jarenlang de AirPower-oplaadmat die tegelijkertijd een iPhone, Apple Watch en AirPods van stroom had moeten voorzien, maar schrapte dit product later door technische problemen. Vorig jaar gingen er al geruchten dat Apple het project toch weer had opgepakt.

Apple onderzoekt ook manieren om draadloos opladen over wat grotere afstanden te laten werken. Volgens Bloomberg duurt het nog 'enkele jaren' voordat dit geschikt is voor gebruik in consumentenproducten.

Nieuwe iPad Mini

Apple zou nog dit jaar een nieuwe generatie van de iPad Mini op de markt willen brengen. Voor het eerst in zes jaar zou de iPad Mini een redesign krijgen. De nieuwe versie zou dunnere schermranden krijgen en geen homeknop meer hebben. 

Daarnaast zou Apple volgens Bloomberg ook werken aan een dunnere versie van de instap-iPad, bedoeld voor studenten. Die iPad moet ook dit najaar op de markt komen, tegelijk met de nieuwe iPad Mini. 

Stijging iPad-verkoop

De verkoop van de iPad is tijdens de coronacrisis enorm gestegen doordat meer mensen gingen thuiswerken. Apple verkocht 43 procent meer iPads in de eerste zes maanden van 2020 vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Ook in het eerste kwartaal van 2021 zette de groei door: een 79 procent toename vergeleken met het eerste kwartaal van 2020.

Nieuwe MacBook Pro's

Apple houdt volgende week zijn jaarlijkse ontwikkelaarscongres WWDC, waarop het onder andere de grote updates van zijn besturingssystemen presenteert.

Mogelijk kondigt Apple dan ook nieuwe apparaten aan. Volgens geruchten zou het gaan om nieuwe MacBook Pro's.

Review: nieuwe iPad Pro met M1-chip