Populaire gamereeks

Ubisoft kondigt Assassin's Creed Infinity aan: live, evoluerende game

© Ubisoft

ubisoft assassin's creed infinity fortnite gta online live evoluerende game season pass
7 juli 2021 om 14:23
Laatste update: 7 juli 2021 om 14:23

Ubisoft heeft de toekomst van de populaire Assassin's Creed-serie aangekondigd. Dat wordt een 'evoluerende' game waar meerdere studio's aan werken.

Ubisoft kondigt Assassin’s Creed Infinity aan enkele uren nadat Bloomberg geruchten over de toekomstige game publiceerde. Ubisoft stelt dat Infinity een samenwerkingsverband wordt tussen de studio's Ubisoft Quebec en Ubisoft Montreal. Die studio's maakten de afgelopen jaren steeds om en om nieuwe titels in de populaire reeks games.

Ubisoft gaat nog weinig in op details rond de plannen, maar spreekt wel van een 'meer samenhangende aanpak', iets waar fans al een aantal jaar om vragen. Ingewijden zijn tegenover Bloomberg helderder: Infinity wordt een game in de geest van GTA Online, die continu wordt uitgebreid met nieuwe gebieden en dingen om te doen. Zo moet de game jarenlang boeiend blijven voor spelers, die bijvoorbeeld betalen voor seizoenspassen.

Games in een game

Of de nieuwe aanpak ook betekent dat de games multiplayer worden, is nog niet duidelijk. Assassin’s Creed Infinity zal ook verschillende settings bevatten. De game zou een soort centrale 'hub' bevatten van waaruit spelers tussen verschillende Assassin’s Creed-games kunnen wisselen, groot en klein.

Daarmee draait Infinity niet meer om één tijdperk of setting, in tegenstelling tot de games van de afgelopen jaren. Die draaiden achtereenvolgens om het oude Egypte, het oude Griekenland en de Vikingtijd. Spelers zouden in de nieuwe game tussen die verschillende settings kunnen wisselen, terwijl de settings steeds uitgebreid worden.

Nieuwste Assassin's Creed ook uitgebreid

Ubisoft geeft al een voorproefje op de mogelijkheden van uitbreiding met de meest recente Assassin’s Creed-game, Valhalla uit 2020. Die game bevatte bij verschijning Noorwegen en de Britse eilanden, werd dit voorjaar uitgebreid met missies in Ierland en krijgt in de zomer een nieuw deel dat zich afspeelt in Parijs.

De plannen rond Assassin’s Creed Infinity zouden nog volop in beweging zijn, aangezien de nieuwe game pas in 2024 of later zou verschijnen. Duidelijk is wel dat Ubisoft de ontwikkeling van Assassin’s Creed totaal anders gaat aanpakken.

Seksueel wangedrag

Veel leidinggevenden behouden daarbij overigens wel hun rol, inclusief enkele mannen die de afgelopen tijd zijn beschuldigd van seksueel wangedrag. Vorig jaar werden enkele hooggeplaatste medewerkers van Ubisoft al wel om die reden ontslagen.

Bekijk ook: maak van je iPhone of Android een spelcomputer