© EA Sports

FIFA 22 verschijnt op 1 oktober: 'Meest realistische bewegingen ooit'
Populaire voetbalgame

FIFA 22 verschijnt op 1 oktober: 'Meest realistische bewegingen ooit'

12-07-2021 10:15 Laatste update: 17:56

Het nieuwste deel in de populaire reeks voetbalgames FIFA verschijnt op 1 oktober. FIFA 22 krijgt op de nieuwste platforms een vernieuwde techniek voor de meest realistische bewegingen ooit.

FIFA 22 verschijnt voor de PlayStation 4 en 5, de Xbox One en Xbox Series X/S, Google Stadia en voor de pc, meldt EA. Voor de Nintendo Switch verschijnt net als de vorige jaren een 'Legacy Edition' van de nieuwste FIFA-game, met dezelfde teams als in FIFA 22 maar minder vernieuwingen.

De meeste vernieuwingen komen naar de next-gen-versies van FIFA 22, voor PlayStation 5, Xbox Series X/S en Google Stadia. Op die spelcomputers maakt FIFA 22 gebruik van de techniek HyperMotion, die de bewegingen van spelers soepeler en realistischer moet maken.

Motion Capture met volledige teams

FIFA gebruikt al jaren motion capture: spelers dragen een pak met witte bolletjes dat hun bewegingen naar de game vertaalt. Voor HyperMotion hebben twee volledige teams van elf man met motion capture-pakken tegen elkaar gevoetbald.

De opgenomen informatie is met kunstmatige intelligentie verwerkt in FIFA 22. Het resultaat is 8,7 miljoen verschillende bewegingspunten die vrij in de game toegepast kunnen worden.

Bewegingen van de spelers zouden daarom niet alleen individueel realistischer zijn, maar ook in de interactie met elkaar. In voorgaande FIFA-games konden botsingen, slidings en andere aanvaringen tussen spelers er nog weleens hakkelend en onrealistisch uitzien.

Bestverkochte reeks sportgames

FIFA 22 bevat ruim 17.000 spelers van ruim 700 teams en meer dan 90 voetbalstadions uit 30 competities. De game biedt vertrouwde speelmodi zoals de career mode, Volta Football, Pro Clubs en FIFA Ultimate Team. Net als vorig jaar staat Paris Saint-Germain-spits Kylian Mbappé op de cover van de game.

FIFA geldt als de meest succesvolle reeks sportgames ooit. Dit jaar zijn er ruim 325 miljoen exemplaren van games in de FIFA-reeks verkocht. Daarmee valt FIFA net buiten de ranglijst met populairste gameseries, die bestaat uit achtereenvolgens Mario, Tetris, Call of Duty, Super Mario en Pokémon.

Maak van je telefoon een handheld console: