Disney+ had geen last van einde lockdowns: meer abonnees dan verwacht
Streamingdiensten

Disney+ had geen last van einde lockdowns: meer abonnees dan verwacht

13-08-2021 08:14 Laatste update: 09:13

Disney heeft afgelopen kwartaal het aantal abonnees van zijn streamingdienst Disney+ sterker zien groeien dan analisten hadden verwacht.

In het tweede kwartaal trok Disney+ 12,4 miljoen extra abonnees, waardoor het totaal op 116 miljoen kwam, meldt het bedrijf. Daarmee is het aantal abonnees in een jaar tijd bijna verdubbeld.

Analisten hadden niet verwacht dat Disney zoveel nieuwe klanten aan zich zou kunnen binden. Zij rekenden gemiddeld op een totaal van dik 113 miljoen.

Groei Netflix vlakt af 

Omdat de coronalockdowns in veel landen werden opgeheven waren mensen minder aan huis gekluisterd. Bij een concurrent als Netflix zwakt de abonneeaanwas daardoor de laatste tijd duidelijk af. Netflix heeft momenteel zo'n 209 miljoen betalende leden.

Eerder dit jaar zeiden Disney-managers dat Disney+ op koers ligt om het doel van 260 miljoen abonnees in 2024 te halen. 

Parken weer open

Disney's omzet was ook hoger dan verwacht: ruim 17 miljard dollar in plaats van de verwachte 16,8 miljard. Het bedrijf profiteerde ervan dat het zijn parken verspreid over de wereld weer kon openen na eerdere coronasluitingen. Daardoor lukte het om weer een kwartaalwinst te halen. In de vergelijkbare periode vorig jaar dook Disney nog diep in de rode cijfers.

Docuserie rond Feyenoord

Binnenkort verschijnt de eerste Nederlandse productie op Disney+: een documentaire over het afgelopen seizoen van Feyenoord. Vanaf 1 september is 'Dat Ene Woord - Feyenoord' te streamen.  

Disney werkt aan meer Europese producties. Het moet van de Europese Commissie namelijk voldoen aan een quotum. 30 procent van alle content moet uiteindelijk worden gemaakt in Europa.

Kijk ook: TV kijken in de tuin