© HH

disney+ korting streaming series films actie 2 jarig bestaan
Streamingstrijd

Disney+ geeft tijdelijk grote korting aan nieuwe abonnees

8 november om 14:52
Laatste update: 8 november om 14:55

Disney+ bestaat deze week twee jaar en geeft nieuwe abonnees daarom een grote korting.

Wie deze week een abonnement op Disney+ neemt, betaalt voor de eerste maand geen 8,99 euro, maar 1,99 euro. Het aanbod geldt van 8 tot 14 november en is alleen beschikbaar voor nieuwe abonnees, niet voor klanten die al een lopend abonnement hebben.

De actie is er in het kader van Disney+ Day, de verjaardag van de streamingdienst. Op 12 november 2019 ging de dienst van start, hoewel Nederlanders destijds al twee maanden gratis konden testkijken.

De kortingsactie van Disney+ volgt nadat Netflix onlangs in ons land de prijzen van twee van de drie abonnementen verhoogde.

Aanbod uitgebreid op verjaardag

Op Disney+ Day wordt het aanbod van de dienst uitgebreid met een aantal nieuwe films en series. Zo worden de recente bioscoopfilms Shang-Chi and The Legend of The Ten Rings en Jungle Cruise aan het aanbod toegevoegd, en verschijnt de nieuwe film Home Sweet Home Alone, een remake van kerstklassieker Home Alone.

Verder komen de korte films Olaf Presents, rond de bekende sneeuwpop uit Frozen en Ciao Alberto, met personages uit de Pixar-film Luca. De nieuwe serie Dopesick met Michael Keaton als arts gaat in premiere en een nieuw seizoen van The World According to Jeff Goldblum gaat van start. Ook worden trailers van aanstaande series verwacht op Disney+ Day.

Streamingoorlog

De concurrentie tussen de streamingdiensten neemt komend jaar in ons land nog verder toe. HBO gaat dan met de HBO Max de strijd aan met Netflix, Apple TV+, Amazon Prime Video en Videoland. In het eerste kwartaal volgt ook de lancering van Viaplay, dat onder meer de Formule 1 en Premier League zal aanbieden.

Ook komt in 2022 de nieuwe streamingdienst SkyShowtime beschikbaar met series en films van de Amerikaanse videodiensten Paramount+ en Peacock.

Luister ook onze podcast