Apple Pay binnenkort ook voor klanten SNS, ASN en RegioBank
Betalen met iPhone en Apple Watch

Apple Pay binnenkort ook voor klanten SNS, ASN en RegioBank

08-09-2021 11:32 Laatste update: 11:40

Klanten van SNS, ASN en RegioBank kunnen binnenkort gebruikmaken van Apple Pay. Moederbedrijf Volksbank is de laatste van de grote Nederlandse banken die de betaalmethode van Apple gaat ondersteunen.

De Volksbank meldt tegenover iCulture dat Apple Pay binnenkort ondersteund gaat worden door SNS, ASN en RegioBank. Wanneer precies de ondersteuning komt, is nog niet duidelijk.

Met Apple Pay kunnen gebruikers hun bankpas toevoegen aan hun Apple Wallet. Daarna kunnen zij in winkels met hun iPhone of Apple Watch betalen in plaats van met hun contactloze betaalpas. Een pincode invoeren is niet nodig: gebruikers identificeren zichzelf via de vingerafdruk- of gezichtsscan van de iPhone.

Apple Pay kan ook voor snelle online betalingen gebruikt worden in apps en op sites, zonder over te hoeven schakelen naar een betaal-app.

Uitrol in Nederland 

Apple Pay bestaat al sinds 2014 maar in Nederland was de dienst lange tijd niet beschikbaar. Halverwege 2019 was ING de eerste Nederlandse bank die met ondersteuning kwam, enkele maanden later gevolgd door ABN Amro en Rabobank. Ook kleinere banken als bunq, Knab en Revolut ondersteunen Apple Pay al langer.

Om Apple Pay te kunnen aanbieden, moeten de apps van SNS, ASN en RegioBank eerst de Wallet-app van Apple gaan ondersteunen. Pas daarna kunnen klanten hun pinpas en/of creditcard aan Apple Pay toevoegen. Daarna kan een iPhone of Apple Watch worden gebruikt op elke plaats waar contactloos betalen mogelijk is.