© IKEA

IKEA en Sonos onthullen nieuwe lampspeaker met verwisselbare kap

Links en rechts de nieuwe Symfonisk-lampen, in het midden de schilderij-speaker.

Vanaf november

IKEA en Sonos onthullen nieuwe lampspeaker met verwisselbare kap

28-09-2021 15:35 Laatste update: 15:36

IKEA en Sonos hebben hun nieuwste gezamenlijke speaker aangekondigd. Opnieuw heeft de speaker de vorm van een lamp, dit keer met een verwisselbare kap, van textiel of glas.

In 2019 kwamen IKEA en Sonos met hun eerste gezamenlijke speakers: een tafellamp en een boekenplank. Onlangs kwam daar een speaker vermomd als schilderij bij en nu krijgt de Symfonisk-lijn zijn nieuwste speaker: opnieuw een tafellamp.

De nieuwe Symfonisk-tafellamp is volgens IKEA op meerdere manieren verbeterd, en zou zowel beter licht als beter geluid geven. De akoestische architectuur is volgens IKEA volledig vernieuwd. Net als de schilderij-speaker zou ook deze nieuwe lamp gebruik maken van zogenoemde waveguide-techniek, een manier om een ruimte beter te vullen met geluid.

Twee speakers kunnen als stereo-paar gekoppeld worden.

Grotere fitting en verwisselbare kappen

De nieuwe speaker werkt opnieuw samen met het systeem van Sonos, en zijn ook geschikt voor AirPlay 2. Met twee dezelfde Symfonisk-speakers kan een stereopaar worden gemaakt.

Het verbeterde licht is gevolg van een grotere fitting. De eerste Symfonisk-lamp had een kleine E14-fitting, dit nieuwe model een grotere E27-fitting waar grotere, fellere lampen in passen.

Bovendien kunnen gebruikers nu zelf een lampenkap kiezen. Er is keuze uit lampenkappen in stof en in glas, beide in zwart en wit. De zwarte glazen kap is deels transparant, terwijl de witte glazen kap volledig van matglas is gemaakt.

De Symfonisk-lampspeaker met zwarte, stoffen kap.

De lampvoet met speaker is los verkrijgbaar voor 129 euro in zwart en wit, beide met textiele afwerking. Stoffen kappen kosten 20 euro per stuk, glazen kappen kosten 30 euro.

De nieuwste Symfonisk-speaker is vanaf half november online en in de winkel verkrijgbaar bij IKEA.

Reageer ook op onze Instagram.

Hoe goed klinkt dit speaker-schilderij van IKEA en Sonos?