© Apple

apple poetsdoekje doekje beeldhscherm schoonmaken macbook iPhone ipad
Geen doekjes om winden

Apple komt met eigen poetsdoekje voor beeldschermen: 25 euro

19 oktober 2021 om 11:23
Laatste update: 19 oktober 2021 om 12:09

Nieuwe AirPods, MacBooks, iPhones en iPads: Apple kondigde de afgelopen weken zijn nieuwste producten met veel bombarie aan. Stilletjes kwam het bedrijf ook met een eigen poetsdoekje, voorzien van een Apple-logo.

Producten van Apple zijn vaak prijzig, zoals de maandag onthulde nieuwe MacBook Pro: die kost tussen de 2249 en 6839 euro. Zo'n apparaat wil je tijdens het schoonmaken niet beschadigen, dus raadt Apple het gebruik van 'een zachte, pluisvrije doek' aan. Wat voor zachte doek dan precies? Nou, het poetsdoekje van Apple zelf bijvoorbeeld.

Apple heeft het poetsdoekje à 25 euro maandag stilletjes toegevoegd aan zijn winkel, naast de nieuwe AirPods en nieuwe MacBook Pro's, zo ontdekte 9to5Mac. "Met dit zachte en niet-schurende poetsdoekje maak je alle Apple-schermen veilig en efficiënt schoon, bijvoorbeeld die met glas met nanotextuur", stelt de beschrijving op de Apple-site.

Het doekje is lichtgrijs en voorzien van een Apple-logo. Verder is onduidelijk op welke manier het doekje verschilt van een regulier microvezeldoekje. Dat er verschil is. ligt overigens wel voor de hand. Zo levert Apple al langer een speciale poetsdoek bij zijn Pro Display XDR, een professioneel beeldscherm met nanotextuur-glas tegen spiegelingen, dat 6499 euro kost.

Review: iPhone 13