Gamereus Activision Blizzard cancelt groot event na schandalen
Games

Gamereus Activision Blizzard cancelt groot event na schandalen

27-10-2021 07:55 Laatste update: 07:55

Gamebedrijf Activision Blizzard, bekend van Call of Duty en World of Warcraft, heeft zijn grote game-event BlizzCon geannuleerd.

Activision Blizzard is het middelpunt van een schandaal rond seksueel wangedrag door medewerkers. Meer dan twintig medewerkers werden recent al ontslagen na beschuldigingen van seksuele intimidatie en discriminatie op de werkvloer.

De BlizzCon-conferentie is een van de grootste evenementen van de game-industrie. Het event, waarop vaak nieuwe games worden onthuld, trok voor de coronacrisis tienduizenden bezoekers. Het bedrijf zegt dat BlizzCon in de toekomst "veilig, gastvrij en inclusief moet zijn", maar gaat verder niet in op de redenen voor de annulering. In februari zou het bedrijf naast een onlineshow ook kleinere live-evenementen organiseren.

Excuses

Activision Blizzard-ceo Bobby Kotick bood onlangs zijn excuses aan: "Nergens binnen ons bedrijf is plaats voor discriminatie, intimidatie of ongelijke behandeling van welke aard dan ook. We zullen waakzaam blijven in onze inzet voor de uitbanning van intimidatie en discriminatie op de werkplek", aldus de topman.

Het bedrijf schikte onlangs een rechtszaak over de misbruikclaims. Tegen de gamereus lopen nog zaken die zijn aangespannen door de Californische overheid, een investeerder en de beurswaakhond SEC.

Staking

De bevindingen over het seksuele wangedrag leidden eerder tot stakingen onder personeel en de wijziging van een personage in de Blizzard-game Overwatch.

Ook stelde de staat Californië dat Activision Blizzard bewust bewijsmateriaal zou achterhouden, vernietigen en ontoegankelijk zou maken. Het bedrijf ontkende dat.

Review: PlayStation 5