Komen providers te makkelijk weg met storingen?
Bright Podcast ?

Komen providers te makkelijk weg met storingen?

03-11-2021 16:16 Laatste update: 16:23

Waarom hoeven providers bijna nooit consumenten te compenseren na een storing? En als het wel moet, waarom zijn de bedragen dan zo laag? We praten erover in deze podcast. Verder: de nieuwe MacBook Pro, energiebesparing en de metaverse.

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Na onder meer drie grote storingen bij Vodafone stellen we de vraag: waarom zijn de eisen rond compensatie voor storingen eigenlijk zo laag? Providers hoeven storingen niet snel op te lossen en de compensatie voor consumenten is zelfs in het uiterste geval bijzonder karig.

Verder: we hebben we nieuwe MacBook Pro gebruikt, we gaan het hebben over energie besparen met gadgets en natuurlijk bespreken we ook de metaverse, nu Facebook voortaan Meta heet.

Volg deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips: besparen op je energierekening

Tips uit deze aflevering:

Serie: Midnight Mass, een horror-miniserie die zich afspeelt op een eiland, waar een nieuwe pastoor de oude komt vervangen. Dan beginnen er vreemde dingen te gebeuren en zijn de duistere passages van de Bijbel van toepassing. Te zien op Netflix.

Boek: Het Alles of The Every, het vervolg op The Circle van schrijver Dave Eggers. Het bedrijf uit het eerste boek is gefuseerd met een enorme internetwinkel, en zo'n beetje elk mens is klant, of ze nou willen of niet. De hoofdpersoon zit daar niet op te wachten, en probeert iets te veranderen. Zowel in origineel Engels als Nederlands te krijgen bij de boekhandel voor rond de 14 euro.

Film: The French Dispatch, de nieuwste film van regisseur Wes Anderson. Vertelt het verhaal van een fictief Amerikaans tijdschrift à la The New Yorker, maar dan rond een fictief Frans dorp. Opgedeeld in hoofdstukken vertelt de film met een enorme sterrencast drie hoofdverhalen, corresponderend met de secties van het tijdschrift. Anderson op en top, met schitterende sets, geestige dialogen en vreemd spel. Draait nu in de bioscoop.

Evenement: Nationale Datacenter Dag: op 9 november openen vijftien datacenterbedrijven hun deuren voor het grote publiek. Normaal kom je in een datacenter echt niet binnen. Zo zie je ook eens waar technici rondrennen als er ergens een storing is.

Stage: Bright zoekt nieuwe videostagiairs, MBO, HBO en universitair zijn allemaal welkom. Een sprong in het diepe: je werkt meteen volledig mee met de video's van Bright, van idee tot uitvoering, van filmen tot monteren. Lees hier meer.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19 of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.