Patenten aangevraagd

iDrone: 'Apple werkt aan een drone'

11 november 2021 om 16:49
Laatste update: 11 november 2021 om 17:13

Patentaanvragen van Apple wijzen erop dat het bedrijf mogelijk werkt aan een eigen drone. Veel details zijn nog geheim gehouden.

In technisch ingewikkelde patentteksten schrijft Apple over de details rond een drone. Er wordt onder meer omschreven hoe een drone tijdens het vliegen van de ene naar de andere controller kan worden overgeheveld. Ook staat in de patentaanvragen hoe een drone bediend kan worden via een mobiel netwerk.

De patentaanvragen zijn door Apple ingediend in de VS, ontdekte de site Patently Apple. Eerder diende Apple soortgelijke patentaanvragen al in Singapore in. Het Amerikaanse bedrijf deed dat vermoedelijk om zijn zaken zoveel mogelijk onbekend te houden.

Apple heeft geheimhouding hoog in het vaandel staan en probeert zijn nieuwe producten gewoonlijk pas bij de onthulling prijs te geven.

Patent geen garantie voor product

Of Apple daadwerkelijk met een drone op de markt komt, is ondanks de patentaanvragen onzeker. Het bedrijf heeft in de loop der jaren tal van patenten aangevraagd voor producten of technieken die nooit in de praktijk zijn verschenen.

DJI is drone-marktleider

Het Chinese bedrijf DJI is momenteel absoluut marktleider op het gebied van drones voor consumenten, met in september een aandeel van 94 procent. Op het gebied van zakelijke drones is DJI ook nog steeds de grootste, maar was het aandeel met 54 procent eerder dit jaar fors kleiner dan de 70 procent een jaar eerder.

De markt voor consumentendrones groeit de komende jaren naar verwachting tot boven de 10 miljard dollar omzet per jaar. Apple is hogere cijfers gewend, met een jaaromzet van 274 miljard dollar in 2020.