© Patently Apple

apple patent bril iPhone privacy leesbaar virtual augmented reality patentaanvraag
Privacybril

Apple-bril laat scherm iPhone alleen aan drager zien

12 november 2021 om 11:18
Laatste update: 12 november 2021 om 11:18

Apple werkt aan een bril waardoor alleen de drager zelf kan zien wat er op het scherm van zijn iPhone gebeurt. Anderen kunnen dan niet meer meekijken.

De zogenoemde 'privacybril' wordt omschreven in een patentaanvraag van Apple, meldt de site Patently Apple, die Apple-patenten uitkamt op zoek naar nieuws. De bril werkt volgens de omschrijving samen met een iPhone, die een verstoord beeld laat zien.

Het verstoorde beeld wordt door de privacybril vertaald, zodat alleen degene die de bril draagt kan zien wat er op het scherm gebeurt. De technologie lijkt een geavanceerde versie van het fysieke privacyscherm dat al jaren beschikbaar is voor laptops en telefoons. Zo'n filter wordt over het scherm geplakt en verkleint de kijkhoek drastisch: het scherm is dan alleen recht van voren leesbaar, zodat er niet vanaf de zijkant gespiekt kan worden.

Slimme bril van Apple

De technologie zou een functie kunnen zijn van de slimme bril waar Apple volgens geruchten al jaren aan werkt. In eerste instantie zou het bedrijf met een prijzige VR/AR-bril komen, maar op termijn zou Apple een AR-bril met het uiterlijk van een normale bril willen maken.

In het patent wordt ook een nieuwe versie van de Face ID-gezichtsherkenning omschreven. Die nieuwe versie zou het verschil tussen verschillende gebruikers kunnen herkennen en hen zo toegang kunnen geven tot hun profiel. Nu kunnen al wel meerdere gezichten worden toegevoegd aan Face ID, maar kan niet tussen profielen worden gewisseld.

De patentaanvraag is geen zekerheid dat Apple daadwerkelijk iets gaat doen met de genoemde technologieën. Het bedrijf patenteert tal van zaken die nooit in producten op de markt verschijnen.