tesla cybertruck koop kopen verkrijgbaar 2022 2023
Niet meer in 2022

Tesla Cybertruck weer vertraagd: 'Productie start begin 2023'

14 januari 2022 om 06:07
Laatste update: 14 januari 2022 om 07:45

De Tesla Cybertruck lijkt weer vertraging op te lopen. Tesla schrapte de vermelding van '2022' van de website over zijn elektrische pick-up-truck. Ook meldt persbureau Reuters dat de productie pas in het eerste kwartaal van 2023 van start gaat.

De Cybertruck werd door Tesla al in 2019 onthuld. Het bedrijf beloofde toen dat de elektrische pick-up-truck eind 2021 van de productielijnen zou rollen. In augustus 2021 werd de start van de productie echter uitgesteld tot ergens in 2022. Een nieuwe update van de website van Tesla maakt duidelijk dat het later zal worden.

Op de bestelpagina van de Tesla Cybertruck stond tot voor kort te lezen: "U kunt uw configuratie voltooien naarmate de productie in 2022 nadert." Nu staat er alleen: "U kunt uw configuratie voltooien naarmate de productie nadert". De tekst blijkt ergens eind december te zijn aangepast door Tesla.

Een bron van persbureau Reuters zegt dat de productie van de Cybertruck is uitgesteld naar het eerste kwartaal van 2023. De reden is dat Tesla "aanpassingen aan de kenmerken en functies" van de elektrische pick-up wil doen nu het bedrijf in dit segment meer concurrentie krijgt. De Cybertruck moet gebouwd worden in een fabriek in Texas.

Problemen

De nieuwe vertraging voor de productiestart van de Cybertruck kan ook worden veroorzaakt door de gevolgen van de aanhoudende coronapandemie, waardoor er wereldwijde tekorten aan chips en andere onderdelen zijn. De Cybertruck heeft een opvallend, hoekig ontwerp, wat ook voor uitdagingen bij de productie kan zorgen. 

Met de productie van de 'normale' Tesla-auto's gaat het overigens wel goed: Tesla leverde in 2021 bijna 1 miljoen auto's af, een groei van 87 procent vergeleken met 2020. 

Concurrenten

Tesla krijgt op de markt van elektrische pick-up-trucks veel concurrentie, onder meer van Ford met zijn F-150 Lightning en de nieuwkomer Rivian. De komende jaren volgen ook Hummer en Chevy met hun eerste elektrische pick-up-trucks.

Tesla-ceo Elon Musk belooft later deze maand een update te geven over de roadmap van de nieuwe Tesla-producten, waaronder de Cybertruck. In de zomer van 2021 stelde het bedrijf ook al de introductie van de elektrische vrachtwagen Tesla Semi uit tot later dit jaar. Of dat wel gehaald wordt, is nog de vraag.

Deze gadgets en auto's verwachten we in 2022: