© Warner Bros. Pictures

De films waar we dit jaar naar uitkijken

The Batman, met Robert Pattinson in de hoofdrol en Zoë Kravitz als Catwoman.

Bright Tips

De films waar we dit jaar naar uitkijken

18-01-2022 18:27 Laatste update: 19:15

The Matrix, Marvel en Martin Scorsese. Ondanks lockdowns staan er veel fijne films op de rol dit jaar.

De tech waar we dit jaar naar uitkijken, zoals de Steam Deck pc-handheld van Valve, de Lightyear One zonne-auto en de AirPods Pro 2, die kun je terugkijken in deze video. Nu richten we ons op het vertier, met een drieluik over de films, de series en de games waar wij hoge verwachtingen van hebben. In dit deel lees je alles over de films.

De bioscopen zijn helaas nog steeds gesloten, maar zodra de dagen weer langer worden kunnen we vast weer genieten van de gigantische schermen en veel te dure popcorn. Houd ook rekening met releases die simultaan op streamingdiensten in première gaan, of zelfs online-only uitkomen. Dat was voorheen doorgaans een rode vlag voor een film, maar het niveau begint te stijgen. NB: De verschijningsdata zijn onder voorbehoud.

The Matrix Resurrections

Het vierde Matrix-deel dat we niet meer hadden verwacht. Hij zou eerst vlak voor kerst verschijnen maar de lockdown gooide roet in het eten. De Nederlandse première volgt binnenkort. Keanu speelt wederom Neo en Carrie-Ann Trinity. Morpheus en Agent Smith doen ook mee maar worden vertolkt door andere acteurs. Zonder de boel te spoilen wel een waarschuwing: temper je verwachtingen. 

The Tinder Swindler

Op 2 februari verschijnt op Netflix deze documentaire over een groep oplichters die het gemunt hebben op vrouwen die ze via dating-app Tinder aan de haak slaan. De vrouwen vallen voor de verleiding, maar na bedreiging staan ze op.

Moonfall

Niet de grootste topper in deze lijst maar als je na Don’t Look Up trek hebt in nog een ‘extinction level’-bedreiging die een pandemie doet verbleken, dan kun je (hopelijk) 3 februari naar de bios voor Moonfall. Dit keer is het niet een komeet die op ons afkomt, maar onze maan.

Uncharted

Een week later verschijnt de verfilming van de action-adventure gamereeks Uncharted. Met Tom ‘Spider-Man’ Holland als Nathan Drake (zeg maar de mannelijke Lara Croft) en Mark Wahlberg als zijn mentor Victor ‘Sully’ Sullivan. De film geldt als prequel voor de games en belooft veel spektakel.

Bigbug

Regisseur Jean-Pierre Jeunet (bekend van Amélie en Delicatessen) keert eindelijk terug met deze duistere sci-fi comedy, die zich afspeelt in 2045. Mensen hebben veel taken overgedragen aan AI-systemen, zelfs in het ‘nostalgische’ huis van Alice. Maar als de robots een staatsgreep plegen, sluiten de androids van Alice de deuren. Vanaf 11 februari te streamen op Netflix.

The Batman

De zoveelste reboot van de ‘caped crusader’ maar toch eentje die ons aanspreekt. Robert Pattinson, die sinds Tenet zijn Twilight-stigma definitief heeft losgeschud, speelt Batman en zijn tegenstander dit keer is The Riddler. Regisseur Matt Reeves lijkt door te gaan op de grauwe, rauwe voet van Christopher Nolans succesvolle trilogie. Op 3 maart te zien in de bioscoop.
 

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Drie grote Marvel-films staan er gepland in 2022 en dit is de eerste. De nieuwe Strange-film is waarschijnlijk ook de weirdste van de drie, waarin we mee worden gezogen in de verwarrende multiverse. De bioscooppremiere staat op 4 mei in de agenda. De film is naar verwachting een maand of zes weken later ook op Disney+ te streamen.

Lightyear

Pixar grijpt deze zomer terug op een van zijn meest geliefde personages: Buzz Lightyear. Die krijgt zijn eigen film. Niet als stuk speelgoed maar als echte astronaut. Op 15 juni in de bioscoop. To infinity!
 

Tweede helft van 2022

Voor de films die in de tweede helft van 2022 verschijnen, hebben we helaas nog geen trailers of teasers, maar die zullen vast spoedig volgen.

Op 6 juli staat Thor: Love and Thunder gepland, alweer de vierde film rond de Marvel-god. De regie is in handen van Taika Waititi die wij bij Bright best hoog hebben zitten. De hoofdrol is uiteraard voor Chris Hemsworth, die naar verluidt weer extra afgetraind ten tonele zal verschijnen. En Natalie Portman keert terug als Jane Foster die vanwege kanker superkrachten krijgt en bekend komt te staan als Mighty Thor. Twee Thors dus voor de prijs van één!

Waarschijnlijk in september keert Tom Cruise terug als Ethan Hunt in alweer de zevende Mission Impossible-film. En Martin Scorsese maakt samen met Leonardo DiCaprio en Robert De Niro een nieuwe misdaadfilm. Het non-fictie boek waarop de films is gebaseerd verhaalt over de moorden op inheemse Amerikanen in de jaren twintig (van de vorige eeuw) en de geboorte van de FBI. De film zal in het najaar ook te zien zijn op Apple TV+.

Animatiefans kunnen zich verheugen op Spider-Man: Across The Spider-Verse. Het vervolg op deze animatiefilm rond Spider-Man Miles Morales en zijn vele collega's belooft weer een visueel feest te worden met een razendsnel, gevarieerd verhaal dat zich over verschillende universums uitstrekt. 

Tenzij we komend najaar niet opnieuw in een of andere semi-intelligente lockdown zitten verschijnt begin november de derde Marvel film: Black Panther: Wakanda Forever. Wijlen Chadwick Boseman is niet van de partij maar de rest van de cast van het origineel grotendeels wel. Wakanda forever!

De klapper in december moet Avatar 2 worden van James Cameron. Na het succes van het origineel in 2009 kondigde Cameron een jaar later al twee sequels aan. We hebben er even op moeten wachten en de release is diverse keren uitgesteld maar nu moet het echt gaan gebeuren. Fingers crossed!